ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ÜMRANİYE'NİN İLK İSTİHDAM FUARI SONA ERDİ

Tarih : 09 Ocak 2022
ÜMRANİYE'NİN İLK İSTİHDAM FUARI SONA ERDİÜmraniye Belediyesi ve İŞKUR tarafından düzenlenen 1. Ümraniye İstihdam Fuarı sona erdi. Fuar, üç gün boyunca binlerce vatandaş tarafından ziyaret edildi.

Ümraniye Belediyesi bu yıl bir ilki gerçekleştirerek, işsizlik sorununa çözüm üretmek için "Burada İş Var!" sloganıyla bir istihdam fuarı düzenledi. İŞKUR'la ortaklaşa yapılan 1. Ümraniye İstihdam Fuarı'na; sanayiden sağlığa, perakendeden hizmete, teknolojiden tekstile kadar birçok alanda faaliyet gösteren, sektörün önde gelen 89 firması katıldı. Santral Etkinlik Alanı'ndaki fuarı, üç günde binlerce vatandaş ziyaret etti. 1. Ümraniye İstihdam Fuarı vesilesiyle iş arayışında olan yaklaşık 3 bin 500 kişi istihdam edilmiş oldu. Açıldığı ilk günden itibaren yoğun ilgi gören fuar süresince iş, firma ve meslek tanıtımları yapılarak; uzmanlar tarafından iş başvurusu ve mülakat teknikleri konusunda eğitimler de verildi.
"Hayırlı ve güzel bir iş yaptığımızı düşünüyorum"
Başkan İsmet Yıldırım konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İstihdam fuarımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Hayırlı ve güzel bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Bu fuar sayesinde iş arayan yaklaşık 3 bin 500 vatandaşımızın umudu olduk. İstihdam Merkezi'miz yıllardır komşularımız için büyük bir özveriyle çalışıyor. 1. Ümraniye İstihdam Fuarı'yla istihdam konusundaki çabalarımızı farklı bir boyuta taşımış olduk. Yerel yönetimlere bu konuda büyük görev düşüyor. Bu anlamda fuarımızın iyi bir örnek olduğunu söyleyebilirim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Fuarımız aracılığıyla iş bulan tüm vatandaşlarımız hayırlı uğurlu olsun" dedi.

FOTO GALERİ