ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ÜMRANİYELİLERİN TARİH YOLCULUĞU DEVAM EDİYOR

Tarih : 25 Şubat 2022
ÜMRANİYELİLERİN TARİH YOLCULUĞU DEVAM EDİYORÜmraniye Belediyesi, düzenlediği kültür gezileri ile vatandaşları tarihi mekânlarda yolculuğa çıkarmaya devam ediyor. Yoğun ilgi gören gezilerde şu ana kadar binlerce vatandaş tarihi mekânlarla buluşturuldu.

 

Ümraniye Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün düzenlediği “İstanbul Gezileri” hız kesmeden devam ediyor. Etkinlikler kapsamında, Ümraniyelilere Sultanahmet ve Ayasofya Camileri rehber eşliğinde gezdiriliyor. Sultanahmet Camii ile başlayan gezi Ayasofya Camii ile son buluyor. Ümraniyeliler tarihi yarım adanın bu iki incisini rehber eşliğinde yakından görme fırsatı bulurken, gezi boyunca dünya mimarlık tarihinin günümüze kadar ayakta kalmış en önemli anıtları arasında yer alan Ayasofya-i Kebir Camii ve Sultanahmet Cami’nin tarihini ve bilinmeyenlerini öğrendiler. Tarihi gezinin ikinci durağı ise Sultanahmet semti oluyor. Gezi, Alman Çeşmesi, Dikilitaş ve Yılanlı Sütunu ziyaretlerinin ardından Ayasofya Camii ile sona eriyor. Yoğun ilgi gören gezilerde şu ana kadar binlerce vatandaş tarihi mekânlarla buluşturuldu.

Her hafta perşembe günleri belediyenin araçları ile geziye götürülen vatandaşlar, gezinin ardından yine araçlarla belediye hizmet binasının önüne getiriliyor.

 

FOTO GALERİ