ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ÜMRANİYELİLER SALTUKNÂME’Yİ OKUYOR

Tarih : 23 Mart 2022
ÜMRANİYELİLER SALTUKNÂME'Yİ OKUYORAnadolu ve Rumeli'nin fethi sırasında önemli rol oynayarak efsaneleşmiş bir Türkmen önderi olan Sarı Saltuk'un hayatını konu alan, Saltuknâme Okumaları Ümraniye’de okunmaya devam ediyor.

Balkanlar’da sevgi, birlik ve kardeşliğin sembolü olan ve birçok yerde makamı bulunan ünlü Türk mutasavvıfı ve halk önderi Sarı Saltuk Baba’yı anmak, hayat ve felsefesini tanıtmak için Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen Saltukname Okumaları büyük ilgi görmeye devam ediyor.

“sevgi, birlik ve kardeşliğin sembolü”

Saltukname Okumaları’nı gerçekleştiren UKİD Koordinatörü-Gazeteci Yazar Şefik Kantar Sarı Saltuk Baba hakkında katılımcılara bilgi verdi. Ünlü Türk mutasavvıfı Sarı Saltuk Baba’nın günümüzde nasıl anlaşılması gerektiği konusunda konuşan UKİD tarafından yayınlanan “Günümüz Diliyle Sarı Saltuk Baba” adlı kitabın da aynı zamanda yazarı olan Şefik Kantar, ilk olarak Sarı Saltuk Baba’nın hayatı ve felsefesi hakkında bilgi verdi. 750 yıl önce Balkanlara geçerek o bölgede sevgi, birlik ve kardeşliğin sembolü olan ve bu nedenle birçok yerde makamları bulunan ünlü Türk mutasavvıfı ve halk önderi olan Sarı Saltuk’un günümüz insanı tarafından nasıl anlaşılması gerektiğini aktaran Kantar, Osman Bey’e verdiği nasihatlerin Osmanlı geleneğinde çok etkili olduğunu dile getirdi.

 

 

FOTO GALERİ