ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ÜMRANİYEDE SALTUKNÂME OKUMALARI BAŞLIYOR

Tarih : 08 Şubat 2022
ÜMRANİYEDE SALTUKNÂME OKUMALARI BAŞLIYORAnadolu ve Rumeli'nin fethi sırasında önemli rol oynayarak efsaneleşmiş bir Türkmen önderi olan Sarı Saltuk'un hayatını konu alan, Saltuknâme okumaları Ümraniye’de başlıyor.

Sarı Saltuk, Oğuzların-Türkiye ve Azerbaycan Türklerinin ortak dini kahramanlık destanlarından biri olup, 13. yüzyılda Anadolu’da, Rumeli’de vd. bölgelerde İslam’ın yayılması uğruna savaşlar yapan bir Türk halk kahramanıdır. “Saltuknâme” Alperen Sarı Saltuk’la ilgili zaman içinde ortaya çıkarak, toplumların belleğinde kendine yer bulan efsanelerin ve menkıbelerin bir araya toplanması sonucu ortaya çıkmış değerli bir halk edebiyatı anıtıdır.

Ümraniye Belediyesi bu anlamda, Sarı Saltuk felsefesinin ortaya konması ve doğru anlaşılması açısından günümüz ve gelecek nesiller için birlikte bir arada yaşama kültürümüzün güçlenmesi için bu vizyona önemli katkı sağlayacak Saltuknâme okumalarını başlatıyor.

Okuma Tarihleri: 22 Şubat Çarşamba, 1 Mart Salı, 8 Mart Salı, 15 Mart Salı, 22 Mart Salı ve 29 Mart Salı günleri gerçekleşecektir.

PROGRAM YERİ: ÜMRANİYE BELEDİYESİ HİZMET BİNASI
KATILIMLAR KONTENJANLA SINIRLIDIR.
Başvuru için linke tıklayınız: 
https://bit.ly/35WdHvC

 

 

FOTO GALERİ