ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ÜMRANİYE’DE GENÇLİK ÇALIŞTAYI BAŞLADI

Tarih : 04 Aralık 2021
ÜMRANİYE'DE GENÇLİK ÇALIŞTAYI BAŞLADIÜmraniye Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından, Ümraniye Belediyesi himayesinde düzenlenen “Yönetişim” temalı çalıştay bugün başladı. İki gün boyunca sürecek olan çalıştay, altı oturumdan oluşacak.

Ümraniye Belediyesi, eğitim ve gençlere yönelik çalışmalarıyla sosyal belediyecilik konusundaki öncülüğüne devam ediyor. Bu kapsamda ilki geçtiğimiz yıl pandemi koşulları gözetilerek 80 öğrencinin katılımıyla video konferans yöntemiyle yapılan gençlik çalıştayı bu yıl yüz yüze yapılıyor. Ümraniye Belediyesi’nin himayesiyle Necip Fazıl Mahallesi’ndeki Halil İbrahim Sofrası’nda yapılan çalıştayda bu yıl konu “Yönetişim” olarak belirlendi.  Ümraniye Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin koordinasyonunda gerçekleştirilen çalıştayda bu yıl 120 öğrenci yer alıyor.    Lise son sınıf öğrencileri, lisans, yüksek lisans ve mezun olan gençlerden oluşan çalıştay üyeleri 10 farklı grupta Türkiye özelinde farklı il ve ilçelerden örnekler sunarak, sorunları tartışıyor ve bunlara çözüm önerileri sunuyor. Tartışma gruplarının her birinde birer moderatör ve raportör de yer alıyor.

“Yönetişim” temalı çalıştay, yarın yapılacak 3 oturumda veterinerlik, insan kaynakları, kadın-aile-toplum, gençlik ve spor, strateji geliştirme, sosyal destek, kültür sanat, şehir ve yaşam alanları, sosyal medya ve başkanlık gibi konular tartışılacak. 

Ardından gençlik çalıştayı, Başkan İsmet Yıldırım’ın kapanış konuşması ve sonuç bildirgesiyle yarın sona erecek.

FOTO GALERİ