ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ÜMRANİYE BELEDİYESİ'NİN KARLA MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR

Tarih : 11 Mart 2022
ÜMRANİYE BELEDİYESİ'NİN KARLA MÜCADELESİ DEVAM EDİYORDün başlayan ve Marmara ile Batı Karadeniz'i etkisi altına alan yoğun kar yağışı İstanbul'da da devam ediyor. Ümraniye Belediyesi 25 noktada, 1082 personel ve 148 araçtan oluşan karla mücadele ekibiyle 24 saat esasına göre çalışma yürütüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği'nden gelen olumsuz hava koşulları ve yoğun kar yağışı uyarılarının ardından Ümraniye Belediyesi önemli tedbirler aldı. Tam donanımlı ekipmanlarla oluşturulan karla mücadele ekipleri, gece gündüz demeden perşembe gününden bu yana sahada görev yapıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için son yılların en yoğun kar yağışlarından biri olacağı uyarısında bulunmuştu. Aybar Kar Fırtınası olarak adlandırılan kar yağışı, Avrupa yakasından İstanbul'a dün giriş yaptı. Anadolu yakasına da ulaşan kar, Ümraniye'de gün boyu aralıklarla devam etti. Ümraniye Belediyesi ekipleri yoğun bir mesai yürüterek, cadde ve sokaklarda kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Ekipler ayrıca mağduriyet yaşanmaması için, İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda yer alan ana arterlere de müdahale etti. Karla mücadele çalışmaları kapsamında gece boyunca ilçe genelinde tuzlama yapıldı. Ekipler vatandaşların huzur ve güvenliği için çalışmalarına ara vermeksizin devam edecek.
 

Çözüm Merkezi de Yoğun Mesai Yürütüyor
Belediye bünyesinde yer alan Çözüm Merkezi de karla mücadele noktasında yoğun bir mesai yürütüyor. Vatandaşlar tarafından 444 9 822 numaralı hatta bildirilen olumsuzluklar, ilgili birime aktarıyor. İlgi birim de ekiplerini yönlendirerek, gerekli çalışmayı en hızlı şekilde yapıyor.

FOTO GALERİ