ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ÜMRANİYE BELEDİYESİNDE ÇÖK-KAPAN-TUTUN VE TAHLİYE ET TATBİKATI YAPILDI

Tarih : 29 Aralık 2022
ÜMRANİYE BELEDİYESİNDE ÇÖK-KAPAN-TUTUN VE TAHLİYE ET TATBİKATI YAPILDIİçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından "2022 Afet Tatbikat Yılı" kapsamında ülke genelinde afet ve acil durumlara hazırlık amacıyla düzenlenen uygulamalar çerçevesinde Ümraniye Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi tarafından belediye hizmet binasında deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda 2022 yılı "Tatbikat Yılı" ilan edildi. Bu kapsamda Ümraniye Belediye Başkanlığı ana hizmet binası katlarında misafir vatandaşlarımız ve tüm personelimizin katılımlarıyla "Haberli Acil Durum Tahliye Tatbikatı" yapıldı. Tatbikat, Sivil Savunma ve Arama Kurtarma Şefliği, İş Sağlığı Güvenliği Birimi ve Özel Güvenlik Birimi koordinesinde gerçekleştirildi.

Çök-Kapan-Tutun ve Tahliye Et

'Çök-Kapan-Tutun' hareketinin uygulanması ve sarsıntı sonrasında binanın tahliye edilmesine yönelik gerçekleştirilen tatbikatta Ümraniye Belediyesi personeli sarsıntı anında 'Çök-Kapan-Tutun' hareketiyle kendisini koruma altına alırken, sarsıntının sona ermesinin ardından binayı kontrollü bir şekilde tahliye etti.

 

 

FOTO GALERİ