ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ÜMRANİYE BELEDİYESİ YEREL HAYVAN KORUMA GÖREVLİSİ EĞİTİMİ VERDİ

Tarih : 21 Mart 2022
ÜMRANİYE BELEDİYESİ YEREL HAYVAN KORUMA GÖREVLİSİ EĞİTİMİ VERDİÜmraniye Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yerel hayvan koruma görevlisi eğitimi verildi. Eğitime 37 hayvansever katıldı.

Ümraniye Belediyesi, hayvanlarla ilgili önemli çalışmalar yapmaya devam ediyor. İlçe sınırları içerisinde yaşayan minik dostların sağlık, güvenlik ve mutluluğuyla yakından ilgilenen Ümraniye Belediyesi, bu kez de yerel hayvan koruma görevlisi olmak isteyen vatandaşlara eğitim verdi.  Özellikle kedi ve köpek gibi sahipsiz hayvanların kendi mekânlarında, bulundukları bölge ve mahallerinde yaşamaları sorumluluğunu üstlenen gönüllü kişilere yerel hayvan koruma görevlisi deniyor. Eğitim, Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Dört saat süren eğitimde; Ev ve Süs Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği, hayvan davranışları, hayvan bakımı ve beslenmesi, hasta hayvanların tanınması, hayvanların kısırlaştırılması, aşılanması, işaretlenmesi, sahiplenilmesi konuları ele alındı.

Eğitime katılanlara Ümraniye Belediyesi tarafından katılımcı belgesi, İl Hayvanları Koruma Kurulu tarafından da yerel hayvan koruma görevlisi kartı verilecek.

FOTO GALERİ