NECİP FAZIL KISAKÜREK ÜMRANİYE’DE ANILDI

Tarih : 27 Mayıs 2024
NECİP FAZIL KISAKÜREK ÜMRANİYE'DE ANILDIÜmraniye Belediyesi, Şair, Roman, Oyun Yazarı ve Fikir Adamı Necip Fazıl Kısakürek’in vefatının 41. yıl dönümünde anma programı düzenledi. Programda Türkiye’nin yakın tarihinde derin izler bırakan Kısakürek’in entelektüel mirası ele anıldı.

Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde Necip Fazıl Kısakürek’i anma programı gerçekleşti. Prof. Dr. Abdullah Uçman ve Prof. Dr. Alim Kahraman’ın konuk olduğu söyleşi programında; edebiyattan aksiyona, tefekkürden politikaya kadar Türkiye’nin yakın tarihinde derin izler bırakmış Necip Fazıl Kısakürek ve entelektüel mirası ele alındı.

Programın sonunda Prof. Dr. Abdullah Uçman, Necip Fazıl’ın ‘Kaldırımlar’ şiirini okuyarak vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı.