ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

MUSTAFA ARMAĞAN GENÇLERE MİSAK-I MİLLİ’Yİ ANLATTI

Tarih : 05 Ocak 2022
MUSTAFA ARMAĞAN GENÇLERE MİSAK-I MİLLİ'Yİ ANLATTITarihçi-Yazar Mustafa Armağan Gençlik Söyleşileri programları kapsamında Ümraniyeli gençlerle bir araya gelerek, tarihi bilgiler aktardı.

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen kültür ve sanat etkinlikleri yeni yılda da tüm hızıyla devam ediyor. Panellerden konferanslara, söyleşilerden tiyatro oyunlarına, seminerlerden konserlere kadar birçok etkinlik, her yaştan Ümraniyeli sanatseverin beğenisine sunuluyor. Bu etkinlikler kapsamında Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan gençlerle “Misak-ı Milli’den Millet Meclisi’ne ve Sınırlarımız” adlı bir söyleşi gerçekleştirdi.

Mustafa Armağan, Cemil Meriç Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen programda gençleri tarih yolculuğuna çıkardı. Misak-ı Milli sınırları hakkında detaylı bilgi veren Armağan, gençlere Misak-ı Milli kararlarının orijinal metnini okudu. Armağan programda ayrıca Osmanlı Devleti’nde yürütülen bilimsel çalışmaları örnekleriyle birlikte anlattı. Armağan gençlere; İslam, bilim ve teknoloji tarihi alanlarındaki çalışmalarıyla tanınan akademisyen Fuat Sezgin hakkında da bilgi verdi.

FOTO GALERİ