ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

HALK OYUNLARI YARIŞMASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Tarih : 05 Haziran 2024
HALK OYUNLARI YARIŞMASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDUGeleneksel kültürün sürdürülmesine katkı sağlayan Ümraniye Belediyesi Halk Oyunları Yarışması yoğun ilgi gördü. Programa katılan Başkan İsmet Yıldırım, “Halk Oyunları, bizim kültürümüzün vazgeçilmezidir” dedi.

Ümraniye Belediyesi halk oyunlarına 14 okuldan 310 sporcu katıldı. Yarışmalar; Miniksel Geleneksel, Minikler Stilize, Yıldızlar Geleneksel ve Yıldızlar Stilize olmak üzere 4 farklı kategoride düzenlendi.

Prof. Dr. Nabi Avcı Spor Salonu’nda gerçekleşen programa Başkan İsmet Yıldırım’ın yanı sıra; Ümraniye İlçe Kaymakamı Abdulaziz Aydın, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Salim Çetinkaya, Ümraniye İlçe Spor Müdürü Mustafa Çamdereli, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Başkan Yıldırım, “Sizin aranızdan Türkiye ve Dünya şampiyonları çıkacak”

Halk oyunlarının, Türkiye Cumhuriyeti kültürünün vazgeçilmezlerinden biri olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Başkan İsmet Yıldırım, “Sizlere her türlü desteği veriyoruz. Yeter ki bu oyunlarımızı, bu kültürümüzü devam ettirin. Yarışmaya katılan 310 sporcumuzu da ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bana göre hepiniz benim şampiyonumsunuz” dedi. Ümraniye’de öğrenci olmanın da ayrıcalık olduğuna vurgu yapan Başkan Yıldırım, “Ümit ediyorum ki sizin aranızdan Türkiye ve dünya şampiyonları çıkacak. Yolunuz, bahtınız açık olsun” dedi.

Daha sonra program yarışmayı kazanan ve dereceye giren sporculara Başkan İsmet Yıldırım’ın ödüllerini takdim etmesiyle sona erdi.

FOTO GALERİ