ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

HAİN DARBE GİRİŞİMİNDE 8 ŞEHİT VE 114 YARALISI OLAN ÜMRANİYE’DE 15 TEMMUZ İÇİN ÖZEL ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Tarih : 14 Temmuz 2024
HAİN DARBE GİRİŞİMİNDE 8 ŞEHİT VE 114 YARALISI OLAN ÜMRANİYE'DE 15 TEMMUZ İÇİN ÖZEL ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİÜmraniye Belediyesi, 15 Temmuz’un yıl dönümünde demokrasinin korunması adına verilen mücadelenin, sadece geçmişte değil, gelecekte de sürdürülmesi için özel bir program düzenledi. Duygusal anların yaşandığı programda şehit ve gaziler minnetle anıldı.

Ümraniye’de hain darbe girişimi unutulmadı. Tüm Türkiye’nin tek yürek olduğu 15 Temmuz gecesinde, 8 şehit ve 114 yaralısı ile hainlere karşı koyan Ümraniye’de her yıl demokrasi zaferi yeniden yaşatılıyor. Ümraniye Kent Meydanı’nda düzenlenen 15 Temmuz Özel Programı’na şehit ve gazi yakınları ile yüzlerce Ümraniyeli katıldı. Şehit ve gazilerin minnetle anıldığı programda, 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı video gösterimi izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

“Cesur bir milletin, cesur bir liderin arkasında nasıl devleştiğini hep beraber gördük”

Tarih boyunca istiklal uğruna şehit düşen tüm kahramanlara rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “15 Temmuz neticesinde ihanete göğüs gererek şehit düşen 251 kardeşimi şükran ve minnetle yâd ediyorum. 15 Temmuz, darbelere alıştırmaya çalıştıkları Türk milletinin dönüm noktası olmuştur. Cesur bir milletin, cesur bir liderin arkasında nasıl devleştiğini hep beraber gördük” dedi.

“Çılgın Türklerin tankların önüne yatarak, canından geçerek darbeye direneceklerini hesap edemediler”

“15 Temmuz gecesi ekmeğini yiyip, suyunu içtikleri bu vatana ve millete ihaneti kustular” diyen Başkan Yıldırım, “Ama unuttular. "Ve mekeru ve mekerallah, vallahü hayrul makirin." Onlar tuzak kurarlar, Allah da tuzak kurar. Ama Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır her türlü hesabın üzerinde Allah’ın da bir hesabı olduğunu hiç kimse unutmasın. Ömer Halis Demir’in ihanete bulaşan hainleri, alnından vurabileceğini unuttular. Bu milletin sokaklara dökülerek, hürriyetine sahip çıkacağını unuttular. Çılgın Türklerin tankların önüne yatarak, canından geçerek darbeye direneceğini hesap edemediler” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlarda söylediği “Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık. Biz sinemizde ölümü öldürdük, hiçbir tehdide boyun eğmedik” sloganını hatırlatarak konuşmasına devam eden Yıldırım, “İşte o gece, sonu ne olursa olsun ölüm bile olsa Cumhurbaşkanımız, ihanetin üzerine yürüdü ve aziz Türk milletine bir çağrıda bulundu. Hep birlikte meydanlara çıkıyoruz dedi. Ölümse ölüm, onların üzerine yürüyeceğiz dedi. Ve bu millet genciyle yaşlısıyla hanımıyla çocuğuyla sokaklara çıktı” dedi. 

“Liderimizin arkasında, milletimizin yanında ve inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz”

“Tarih bu korkakları hiçbir zaman yazmayacak ve ihaneti hiçbir zaman affetmeyecek” diyerek konuşmasını sürdüren Yıldırım, “Bu ihanete bulaşanlar, nesiller boyunca vatan haini olarak anılmaktan hiçbir zaman kurtulamayacaklar. Tarih onları, Türk milletini sırtından hançerleyen hainler olarak yazacak. Milletin iradesini yok sayan her türlü darbenin, zorbanın, cuntanın ve vesayetin dimdik karşısında olacağız. Liderimizin arkasında, milletimizin yanında ve inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yâd ediyorum. Rabbim bu millete bir daha böyle acı yaşatmasın. O geceyi unutmayacağız, unutturmayacağız” şeklinde konuştu.

Program Büyük Çamlıca Müezzini Alpcan Çelik’in sela okuması ve Ümraniye Müftüsü Abdulkerim Çelik’in duasıyla devam etti. Son olarak İhtiyarlar Taburu sinema filmi izleyiciyle buluştu.

FOTO GALERİ