ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

GİRESUNLULAR ÜMRANİYEDE HASRET GİDERDİ

Tarih : 12 Şubat 2022
GİRESUNLULAR ÜMRANİYEDE HASRET GİDERDİÜmraniye Belediyesi, ilçede yaşayan ve memleket özlemi çeken vatandaşları "Anadolu Ümraniye'de" projesiyle bir araya getirmeye devam ediyor. Giresunlu derneklerin bir araya geldiği buluşmaya AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım'da katıldı.

Sosyal belediyecilik alanında önemli işlere imza atan Ümraniye Belediyesi memleket hasreti çeken vatandaşları bir araya getirmeye devam ediyor. Tam bir kültür mozaiği olan Ümraniye, Anadolu’nun birçok şehrinden vatandaşa ev sahipliği yapıyor. Bu kapsamda her hafta farklı illerin bir araya geldiği “Anadolu Ümraniye’de” projesiyle bu kez Giresunlular bir araya geldi.

Nikâh Sarayı’nda gerçekleşen hemşehri buluşmasına AK Parti Genel Başkan Vekili ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım'ın yanı sıra Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Emin Mollaoğlu ve Giresun dernekleri katıldı. Program Ümraniye Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan belgesel film izlenmesiyle başladı. Salondakiler izledikleri filmle hem memleketlerinin güzelliklerini görüp, hem de hasret giderdi. Dernek Başkanları, İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş ve AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mehmut Emin Mollaoğlu birer konuşma yaparak, Başkan İsmet Yıldırım ve Ümraniye Belediyesi'ne dernekleri adına misafirperverlikleri için teşekkürlerini sundu.

Başkan İsmet Yıldırım yaptığı konuşmada, "Sevgili Giresunlu hemşehrilerim her birinizi sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Kıymetli kardeşlerim sizlerle bir arada olmak sizleri bir arada görmek ayrı bir mutluluk. Şu güzel birliğimiz için Cenabı Hakka şükrediyorum. Bugün buradaki birlikteliğimizi güçlenerek daha da artırmamamız gerekiyor. Gönül köprülerimiz her daim sevgiye yol açsın inşallah. Ümraniye’miz memleketlerinden gelen nice kardeşlerimize kucak açmıştır. “Anadolu Ümraniye'de" projemiz kapsamında az önce izlediğimiz sizler için çekilen köylerin görüntüleri güzel bir hatıra olarak kalacak. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm derneklerimize de katılımlarından dolayı ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle, anlamlı buluşmamıza teşrif ettiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, burada bulunan tüm hemşehrilerimi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum” diyerek konuşmasını bitirdi. 

İstanbul'dan Giresun'a selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Binali Yıldırım, Geçen günlerde Giresun'a yaptığı ziyaretten bahsederek orada yapılan kuş dili ile alakalı anısını anlatarak salondakileri kahkaya boğdu. Binali Yıldırım, "20 yılda Türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böldük, milleti birleştirdik" dedi.

Yıldırım, önlerinde yeni hedefler olduğunu ifade ederek, “Yeni yapacak projelerimiz var. Gençlerimiz için, kadınlarımız için, geleceğimiz için çok önemli güzel işlerimiz var” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2023'te yapılacağını dile getiren Yıldırım, “Yeni bir destan yazmaya var mısınız? 2023'te Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına giderken milletin adamı, Türkiye sevdalısı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı tekrar rekor oyla seçmeye hazır mısınız Giresunlular? Siz de bu enerji, sevgi oldukça, biz de Cumhurbaşkanımızın yanında onunla beraber yılmadan, yorulmadan, memleketimiz için milletimiz için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Program, dernek başkanlarına hediye takdim edilmesi, halayların çekilmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

FOTO GALERİ