ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

GELECEĞİN YAZARLARI ÜMRANİYE’DE YETİŞECEK

Tarih : 31 Mayıs 2024
GELECEĞİN YAZARLARI ÜMRANİYE'DE YETİŞECEKİstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve Ümraniye Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen “Geleceğin Yazarları” projesinin sergi açılışı gerçekleşti. Başkan İsmet Yıldırım da genç yazarlarla buluşarak, “Kutsal kitabımızda öğrendiğimiz ilk emir olan ‘Oku’ emrini hitabını idrak etmiş ve dünyamızın başucuna nakşetmiş bir milletin evlatlarıyız” dedi.

Ümraniye Şehit Muhammed Fatih Safitürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın yanı sıra; Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özen, Ümraniye İmam Hatip Lisesi Mensupları ve Mezunları Derneği Başkanı Mehmet Atmacaoğlu, muhtarlar ve öğretmen ile öğrenciler katıldı.

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve Ümraniye Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen “8. Geleceğin Yazarları” projesinde 44 okuldan, 1.506 öğrenci yer aldı.  Bu projeyle çocuklara okuma-yazma kültürünü kazandırmak, şiir, öykü, masal, anı, fabl, tekerleme gibi alanlarda eser üretebilecek alt yapıyı sağlamak amaçlanıyor.

Başkan İsmet Yıldırım; “Biz, kitap medeniyetimizin memurlarıyız” dedi.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Başkan İsmet Yıldırım, “Bugün, geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizi ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Çocuklar, Allah bahtınızı, yolunuzu açık etsin. Gönlünüzü ferah tutsun. Kötülerle karşılaşmayın. Hep iyilerle karşılaşın. Gazze’li çocukları da unutmayın. Boykota devam” dedi. Konuşmasını sürdüren Başkan Yıldırım, “Biz, kitap medeniyetimizin memurlarıyız. Kutsal kitabımızda öğrendiğimiz ilk emir olan ‘oku’ hitabını idrak etmiş ve dünyamızın başucuna nakşetmiş bir milletin evlatlarıyız. Mehmet Akif Ersoy’a, Necip Fazıl’a, Yahya Kemal’e, Sezai Karakoç’a ilham veren asıl ruh bizim öz kültürümüzdür. Bugün aynı gaye uğruna bir araya gelen sizler gibi genç yavrularımızı gördükçe geleceğe daha iyi bir umutla bakıyoruz. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde devletimizin tüm kurumlarıyla biz her zaman yanınızdayız. Yeter ki siz okuyun ve yazın. İnşallah hepiniz birer yazar ve şair olursunuz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan İsmet Yıldırım’ın konuşmasının ardından Ümraniye Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ümraniye İmam Hatip Lisesi Mensupları ve Mezunları Derneği'nce(ÜMİDDER) ile birlikte düzenlenen “Okuyan Bir Bilir Okumayan Ne Bilir" kitap okuma yarışmasının ödül töreni de yapıldı.

FOTO GALERİ