ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

GEBE OKULU ANNE ADAYLARINI BEKLİYOR

Tarih : 11 Şubat 2022
GEBE OKULU ANNE ADAYLARINI BEKLİYORÜmraniye Belediyesi, bilinçli gebelik ve annelik için ‘Gebe Okulu’ projesini hayata geçirdi. Gebe Okulu’na katılacak anne adayları eğitmenlerden gebelik süreci, doğum süreci, bebek bakımı ve çocuk sağlığı gibi pek çok konuda eğitim alacaklar. Bu kapsamda yeni dönem Gebelik Okulu kurslarına kayıtlar başladı.

 

Ürettiği ve hayata geçirdiği sosyal projelerle toplumun her kesimine hitap eden Ümraniye Belediyesi, anne ve baba olma sürecinde sizi yalnız bırakmıyor. Gebe Okulu projesiyle, gebelik süresince anne-baba adaylarının mutluluğunu paylaşan, konuyla ilgili endişelerini azaltan ve sorularına yanıt bulan bir çalışma yürütülecektir. Temel amacın; bireylerin kendilerini anne ve babalığa hazır hissetmelerini sağlamak ve eşlerin arasında güçlü ilişkiler ve verimli bir iş birliği oluşturmak, anne adayına doğum eylemiyle baş etmeyi öğretip olumlu bir doğum deneyimi kazandırabilmek, doğum şekline karar vermek konusunda kişinin kendisini güçlü hissetmesini sağlamak, anneye bebek bakımına yönelik beceriler kazandırmak, gebenin doğum sonrası dönemde rahat bir lohusalık geçirmesini sağlamak olan Gebe Okulu’nda ayrıca gebelikte tehlike belirtileri ve doğum sonrası gebelikten korunma konularında da eğitimler verilecek.

1 gün sürecek eğitimlerde Gebelik ve Doğum Süreci, Gebelikte ve Emzirme Döneminde Beslenme, Gebelik ve Doğum Sürecinde Faydalı Egzersizler, Doğum Çantasının Hazırlanması, Doğum Sonu Hastane Odasındaki Süreç, Lohusalık Süreci, Bebek Bakımı Uygulama ve Emzirme gibi konular anlatılacak. Eğitimin ardından sertifikalarını alan katılımcılara, Belediyemiz tarafından içerisinde yeni doğan kullanımına uygun set ve çanta, Medipol Çamlıca Hastanesi’nin Kadın Doğum Polikliniği’nde geçerli olacak %5 indirim hakkı veriliyor. 17 Şubat Perşembe günü başlayacak olan “Gebelik Okulu” dersleri, Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde gerçekleşecektir.

Kayıtları başlayan Gebelik Okuluyla ilgili detaylı bilgi almak ve kayıt olmak için linke tıklayın:

http://bit.ly/gebelikokulu

 

FOTO GALERİ