ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORUZ

Tarih : 02 Aralık 2021
ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORUZÜmraniyeli engelliler, Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen programda bir araya geldi. Başkan İsmet Yıldırım: “Vatandaşlarımızı 7’den 70’e engelli bireylere karşı saygı ve sorumluluk noktasında bilinçlendirmemiz gerekiyor” dedi.

Ümraniye Belediyesi; engellilerin hayatını desteklemek, onları daha güçlü kılmak ve hayatın her alanında var olmalarını sağlamak amacıyla çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Bu kapsamda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Nikâh Sarayı’nda yemekli bir program düzenlendi. Programa Gülden Soyak Engelliler Merkezi’nde kayıtlı olan engelliler ve aileleri katıldı. Programa katılan Başkan İsmet Yıldırım masaları gezerek, engellilerle sohbet etti.
“Sevgi engel tanımaz”
Başkan İsmet Yıldırım yaptığı konuşmada, “İnsana, yalnızca insan olduğu için kıymet veren bir medeniyetin bugünkü temsilcileri olarak hiçbir engelin aramızdaki gönül bağına engel olamayacağının farkındayız. Çünkü biz yaratılanı, evvela yaratandan ötürü seviyoruz. Zira sevgi engel tanımaz. Bu düşünceyle ülkemizin, hizmet odaklı siyasetle tanıştığı yıllardan itibaren, hizmet götürdüğümüz vatandaşlarımızı hiçbir grupla sınıflandırmadık. Hükümetimizin, bu noktada uzun yıllardır çok önemli çalışmaları oldu. Sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirerek, Engelli bireylere yönelik pozitif ayrımcılığı anayasal güvence altına aldık” dedi.
Engelli bireylerin, toplumdan soyutlanmasına neden olan ne kadar unsur varsa geniş kapsamlı politikalar sayesinde ortadan kaldırıldığını belirten Başkan Yıldırım, “Hayatın her alanında başarı gösterebilen engelli kardeşlerimiz, atılan bu adımların olumlu sonuçlarını bizlere gösteriyor. Spordan sanata,  kültürden iş hayatına varıncaya kadar çok geniş bir yelpazede engelli vatandaşlarımız artık kendilerine yer bulabiliyor” dedi.
“Hiçbir engel eksiklik değildir”
En büyük engelin çözüm üretememek olduğunu kaydeden Başkan Yıldırım, “Attığımız adımlarla, sürdürdüğümüz hizmetlerimizle, üzerimize düşen görevi yerine getirmekte gayret gösteriyoruz. Spor faaliyetlerimizle, meslek kurslarımızla, hobilere yönelik etkinliklerimizle engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında aktif olabilmeleri için çalışıyoruz. Biliyoruz ki, hiçbir engel eksiklik değildir. Hiçbir engel, herhangi bir haktan geri kalmak demek değildir. Hiçbir engel, basit bir kabulleniş değildir ve olmamalıdır. Farklılıklarımız, her daim dayanışma duygumuzu arttırmamıza vesile olmuştur. Fakat engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak noktasında yönetim kadrolarının fiziki imkânları tesis etmesi maalesef yeterli değil. Bu noktadaki en büyük etken toplumsal bilinç ve sorumluluktur. Vatandaşlarımızı 7’den 70’e engelli bireylere karşı saygı ve sorumluluk noktasında bilinçlendirmemiz gerekiyor. Onların onurunu kırıcı, onları incitici her türlü davranıştan kaçınarak pozitif ayrımcılık ilkesine uygun davranışlar sergilemeliyiz” dedi.
“Önünüzdeki engelleri kaldırmak için çalışmaya devam edeceğiz”
En büyük engelin önyargılar olduğunun altını çizen Yıldırım, “Önyargıları ne kadar yok edebilirsek engelli vatandaşlarımızın hayatını o kadar kolaylaştırmış olacağımıza inanıyorum. Bir noktaya özellikle vurgu yapmak istiyorum. Engelli bireylerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz gerek sosyal, gerekse proje bazlı hizmetlerimiz olmak üzere hiçbir faaliyetimiz, engelli komşularımıza sağladığımız bir yardım değildir. Bunlar bizim asli sorumluluklarımızdır. Biz bu mantıkla adımlar atarak, aslında vazifemizi yerine getiriyoruz. Bu bilinçle önünüzdeki engelleri kaldırmak için çalışmaya devam edeceğiz” diyerek konuşmasına son verdi.
Konuşmaların adından engelli hizmetlerinin anlatıldığı video izlendi. Ardından engelliler korosu bir konser verdi. Konser, aileleriyle birlikte programa katılan engellilerden büyük alkış aldı.
Ümraniye’de Engel Yok
Ümraniye Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Engelli Hizmetleri Birimi, engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak ve sosyal yönden gelişmelerine katkı sağlamak amacıyla birçok çalışma yürütüyor. Engelli vatandaşlar kendilerine tahsis edilen Gülden Soyak Kültür Merkezi’nde halk müziği korosu, meslek ve hobi kurslarına katılarak hem becerilerini geliştiriyor, hem de vakitlerini daha verimli şekilde geçiriyor. Ayrıca engelliler bu merkezde, kültürel ve sosyal aktiviteleri ile özel spor faaliyetlerine de katılma fırsatı da yakalıyor. 
Ümraniye Belediyesi, özel donanımlı 6 engelsiz aracıyla da engellilerin sağlık, kurum ve özel işlerini halletmelerine katkı sağlıyor.

FOTO GALERİ