ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ELAZIĞ, MUŞ VE MALATYA’LILAR ÜMRANİYEDE HASRET GİDERDİ

Tarih : 07 Şubat 2022
ELAZIĞ, MUŞ VE MALATYA'LILAR ÜMRANİYEDE HASRET GİDERDİÜmraniye Belediyesi, ilçede yaşayan ve memleket özlemi çeken vatandaşlar için geçtiğimiz haftalarda önemli bir projeyi hayata geçirmişti. Büyük ilgi gören “Anadolu Ümraniye’de” adlı proje bu kez de Elazığ, Muş ve Malatyalıları bir araya getirdi.

Ümraniye Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında ses getiren işler yapmaya devam ediyor. Türkiye’nin ve İstanbul’un en büyük ve en önemli ilçelerinden biri olan Ümraniye, demografik yapısıyla dikkat çekiyor. Tam bir kültür mozaiği olan Ümraniye’de Anadolu’nun birçok şehrinden vatandaşlar yaşıyor. Ümraniye Belediyesi bu kültürel zenginliğe dikkat çekmek ve memleketlerinden ayrı yaşadıkları için özlem içerisinde olan Ümraniyelileri bir araya getirmek için yeni bir proje hayata geçirdi. Her hafta farklı illerin bir araya geldiği “Anadolu Ümraniye’de” projesiyle bu kez Elazığ, Muş ve Malatyalıları bir araya geldi.

Nikâh Sarayı’nda gerçekleşen buluşmaya Elazığ, Muş ve Malatya dernekleri katıldı. Program Ümraniye Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan belgesel film izlenmesiyle başladı. Salondakiler izledikleri filmle hem memleketlerinin güzelliklerini görüp, hem de hasret giderdi. Dernek Başkanları ve AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Salim Çetinkaya bir konuşma yaparak, Başkan İsmet Yıldırım ve Ümraniye Belediyesi'ne dernekleri adına misafirperverlikleri için teşekkürlerini sundu.

Başkan İsmet Yıldırım yaptığı konuşmada, " Azizler şehri Elazığ, eski tabirle El Aziz. Evliyalar ve erenler şehri Malatya ve Sultan Alparslan’ın diriliş muştusunun bağrından koparak Ümraniye’mize gelmiş ve buradan kendilerine yurt edinen değerli hemşehrilerim. Her birinizi sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Kıymetli kardeşlerim sizlerle bir arada olmak sizleri bir arada görmek ayrı bir mutluluk. Şu güzel birliğimiz için Cenabı Hakka şükrediyorum. Bugün buradaki birlikteliğimizi güçlenerek daha da artırmamamız gerekiyor. Gönül köprülerimiz her daim sevgiye yol açsın inşallah. Ümraniye’miz memleketlerinden gelen nice kardeşlerimize kucak açmıştır. Muşlusuyla, Elazığlısıyla, Malatyalısıyla her bir kardeşimiz Ümraniye’mize zenginlik katıyor. “Anadolu Ümraniye'de" projemiz kapsamında az önce izlediğimiz sizler için çekilen köylerin görüntüleri güzel bir hatıra olarak kalacak. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm derneklerimize de katılımlarından dolayı ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Davulundan zurnasına, yöresel yemeklerinden gelenek ve göreneklerine varıncaya kadar Elâzığ’ımızın, Muş’umuzun ve Malatya’mızın kültürel varlığını İstanbul’da ve Ümraniye’de yaşamaya ve yaşatmaya gayret göstereceğiz. Bu vesileyle, anlamlı buluşmamıza teşrif ettiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, burada bulunan tüm hemşehrilerimi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum” diyerek konuşmasını bitirdi. 

Program, dernek başkanlarına hediye takdim edilmesi, halayların çekilmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

 

FOTO GALERİ