ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

BAŞKAN İSMET YILDIRIM HAFIZLIK İCAZET MERASİMİNE KATILDI

Tarih : 17 Mart 2022
BAŞKAN İSMET YILDIRIM HAFIZLIK İCAZET MERASİMİNE KATILDIÜmraniye İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayarak mezun olan 50 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

 

Ümraniye İlçe Müftülüğüne bağlı Sondurak 15 Temmuz Erkek Kuran Kursu, Hafız Mustafa Can Erkek Kuran Kursu, Aziz Mahmut Hüdai Erkek Kur’an Kursu ve Halilurrahman Erkek Kur’an Kurslarında hafızlıklarını tamamlayan 50 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi. Üsküdar Bağlarbaşı Kongre Merkezi’nde düzenlenen merasim Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

“Hafızlık, Allah’ın bir insana vereceği en büyük şereftir.”

Başkan İsmet Yıldırım, "Sizin en hayırlınız Kuran'ı öğrenen ve öğretendir. Hadisi doğrultusunda talebelerimiz ve hocalarımızla yani peygamber övgüsüne nail olmuş insanlarla bir arada olmaktan duyduğum mutluluğu sizlerle paylaşıyor, hepinizi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. İndiği günden bu yana dünya üzerinde Kuran-ı Kerim'den başka satır satır ezber edilen başka bir kitap yoktur. İnsanlığın kurtuluş müjdesi Kuran'dır. Sırat-ı müstakimin rehberi Kuran'dır. Dünya ve ahiretin anahtarı Kuran'dır. Ne mutlu onu hakkıyla öğrenip hayatına tatbik edenlere” dedi. Başkan Yıldırım, “Kıymetli kardeşlerim, Peygamber Efendimiz (s.a.v) veda hutbesinde şöyle buyurmuştu: "Size öyle bir emânet bırakıyorum ki, ona sımsıkı sarıldığınız müddetçe yolunuzu şaşırmazsınız. O emânet, Allâh’ın Kitâbı ve Nebîsinin Sünnet’idir. Bugün Efendimizin bıraktığı emanete sımsıkı sarılarak onu harf harf cümle cümle ezber eden kardeşlerimizin icazet törenindeyiz. Rabbim ömürleri boyunca Kuran'ı Kerim'in gösterdiği yolda yürümeyi nasip etsin. Hafızlık, Allah’ın bir insana vereceği en büyük şereftir. En büyük nimettir. Ve her nimetin olduğu gibi bunun da bir şükrü gerekir. Hafızlığın şükrü akıllara nakşedilen Kuran'ı  en güzel şekilde hayata tatbik etmektir. Hafız yaşayan Kuran olması hasebiyle çevresine karşı en güzel örnektir. Size bakan Kuran'ın ahlakını Peygamberimizin sünnetini görmelidir. Sizlere bu noktada Sorumluluğu ağır fakat mükâfatı hiçbir dünyalık ile karşılaştırılamayacak kadar ulvi bir vazife düşüyor. Allah yardımcınız olsun. Sizlerin bu güzel gününe şahit olmayı bize nasip eden Rabbime şükrediyorum. Hafızlarımızın üzerinde emeği olan hocalarımıza ve talebelerimizin ailelerine ayrıca teşekkür ediyorum. Hafızlığını tamamlayan tüm kardeşlerimi bir kez daha can-ı gönülden tebrik ediyorum.” Dedi.

Konuşmaların ardından Reisül Kurra Hafız Mustafa Demirkan hocanın duası ile son buldu. Başkan İsmet Yıldırım hafız olan çocuklara icazet belgelerini vererek saat hediye etti. Öte yandan program sonrası hafızlara yemek ikramı yapıldı.

 

FOTO GALERİ