ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ALİYA İZZETBEGOVİÇ ÜMRANİYE’DE ANILDI

Tarih : 18 Kasım 2021
ALİYA İZZETBEGOVİÇ ÜMRANİYE'DE ANILDIÜmraniye Belediyesi, Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’i, vefatının 18. yılında düzenlediği tarih sohbetleri programında andı. Programda, İzzetbegoviç’in hayatı ve Bosna Hersek’in özgürlüğü için verdiği mücadele konuşuldu.

Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi, Tarih Sohbetleri’nde moderatörlüğünü Selahaddin Kocaslan’ın yaptığı, Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan’ın konuşmacı olarak katıldığı programa ev sahipliği yaptı. “Bosna Mücadelesinin Fikir ve Aksiyon Mimarı Aliya İzzetbegoviç”in konuşulduğu programda, Bosna’nın efsanevi lideri, Cumhurbaşkanı İzzetbegoviç’in sadece bir siyasetçi ve devlet adamı olarak değil, bir düşünce ve eylem insanı olarak da tarihe adını yazdırmış dev bir şahsiyet olduğundan bahsedildi. İzzetbegoviç’in, Bosna’nın özgürlüğüne kavuşması için verdiği mücadelenin aynı zamanda onun hayatının da özeti olduğuna, sadece Bosna için değil bütün İslam dünyası için örnek teşkil ettiğine ve bu anlamda önemli bir insan olduğuna da vurgu yapıldı.

İzleyenleri bir tarih yolculuğuna çıkartan program, konuşmacı Armağan’ın katılımcıların sorularını yanıtlamasıyla son buldu.

FOTO GALERİ