Müzik Akademisi
Müzik, insan eğitiminde kullanılması yönüyle, insanın görülmeyen duygu dünyasının en güçlü anlatım araçlarındandır. İnsanın ince ruhlu, hassas ve duyarlı olmasına neden olabilen, etkili ve uyumlu seslerden oluşan, anlamlı ifadelerin anlatılıp yansıtıldığı hissi bir dildir.
Kişinin kendini gerçekleştirebilmesi için yaratıcı gücünü geliştirmesi gerekir. Bu nedenle tüm sanatlar ve özellikle müzik kişiliğin geliştirilmesinde kullanılmalıdır.
Ümraniye Belediyesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı arasında iş birliği protokolü imzalanmış, bu işbirliği sayesinde, ‘’Müzik Akademisi üniversite niteliğinde müzik eğitimleri verilmektedir.
Kanun
Kanun; Türk müziğinde kullanılan telli çalgılardan biridir. Bu eğitimde; duruş, oturuş ve doğru parmak pozisyonuna dikkat edilir. Eşzamanlı olarak temel nota eğitimi ve makamsal eğitim verilmektedir. Eğitimlerimiz akademik ve hobi amaçlı olmak üzere ikiye ayrılır. Yetişkin ve çocuk eğitimleri hafta içi ve hafta sonu olmak üzere belirlenen merkezlerde verilmektedir. Akademik eğitim programlarında yetenek sınavı ile kayıtlar gerçekleştirilmektedir.
Ney
Ney üflemeli çalgılar ailesindedir. Doğru ses, nefes ve üfleme pozisyonuna dikkat edilerek eğitim verilmektedir. Bu eğitimde; duruş, oturuş ve doğru parmak pozisyonuna dikkat edilir. Eşzamanlı olarak temel nota eğitimi ve makamsal eğitim verilmektedir. Eğitimlerimiz akademik ve hobi amaçlı olmak üzere ikiye ayrılır. Yetişkin ve çocuk eğitimleri hafta içi ve hafta sonu olmak üzere belirlenen merkezlerde verilmektedir. Akademik eğitim programlarında yetenek sınavı ile kayıtlar gerçekleştirilmektedir.
Karadeniz Kemençe
Karadeniz kemençe üç telli ve yayla çalınan geleneksel bir halk çalgısıdır. Kemençe özellikle Doğu Karadeniz’de daha yaygındır. Karadeniz kemençe’nin rebap ve kemanla akraba olduğu sanılır. Öğrencinin bu çalgıyı doğru teknik ve nota bilgisi ile çalmasına öncelik veren bir eğitim programıdır. Eğitimlerimiz akademik ve hobi amaçlı olmak üzere ikiye ayrılır. Yetişkin ve çocuk eğitimleri hafta içi ve hafta sonu olmak üzere belirlenen merkezlerde verilmektedir. Akademik eğitim programlarında yetenek sınavı ile kayıtlar gerçekleştirilmektedir.
Tambur
Türk müziği enstrümanları içerisinde uzun yıllardır önemli bir yere sahip olan tambur, bu tür müzik icra etmek isteyenler tarafından yoğun biçimde tercih edilen bir enstrümandır. Fiziksel özellikleri nedeniyle herkesçe çalınabilecek tambur, metodu nedeniyle ileride farklı enstrümanların kolayca çalınabilmesine de olanark tanır. Tambur dersi programlarımızda, geleneksel Türk Sanat Müziği teorisi dahilinde eğitim vermektedir. Eğitimlerimiz akademik ve hobi amaçlı olmak üzere ikiye ayrılır. Yetişkin ve çocuk eğitimleri hafta içi ve hafta sonu olmak üzere belirlenen merkezlerde verilmektedir. Akademik eğitim programlarında yetenek sınavı ile kayıtlar gerçekleştirilmektedir.
Ud
Ud telli çalgılar ailesindendir. Bu eğitimde duruş, oturuş ve doğru parmak pozsyonuna dikkat edilir. Aynı zaman da nota eğitimi verilmektedir. Eğitimlerimiz akademik ve hobi amaçlı olmak üzere ikiye ayrılır. Yetişkin ve çocuk eğitimleri hafta içi ve hafta sonu olmak üzere belirlenen merkezlerde verilmektedir. Akademik eğitim programlarında yetenek sınavı ile kayıtlar gerçekleştirilmektedir.
Bağlama
Türk halk müziğinin başlıca çalgılarındandır. Bu çalgıyı ; bağlamanın temel düzeyinde, genel müzik ve teknik teorilerine uygun olarak çalabilen kişilerin yetiştirilmesinin amaçlanIiğI programdır. Eğitmenlerimiz akademik ve hobi amaçlı olmak üzere ikiye ayrılır. Yetişkin ve çocuk eğitimleri hafta içi ve hafta sonu olmak üzere belirlenen merkezlerde verilmektedir. Akademik eğitim programlarında yetenek sınavı ile kayıtlar gerçekleştirilmektedir.
Piyano
İşitsel sanatların başlangıç aşaması için temel çalgıdır. Piyano eğitiminde; doğru el pozisyonuna, oturuş ve piyanoya uygun konumlanma gibi tekniklere dikkat ederek verilen eğitim programıdır. Eğitimlerimiz akademik ve hobi amaçlı olmak üzere ikiye ayrılır. Yetişkin ve çocuk eğitimleri hafta içi ve hafta sonu olmak üzere belirlenen merkezlerde verilmektedir. Akademik eğitim programlarında yetenek sınavı ile kayıtlar gerçekleştirilmektedir.
Keman
Keman, yaylı sazların temel çalgılarındandır. Öğrencinin bu çalgıyı doğru teknik ve nota bilgisi ile çalmasına öncelik veren bir eğitim programıdır. Eğitimlerimiz akademik ve hobi amaçlı olmak üzere ikiye ayrılır. Yetişkin ve çocuk eğitimleri hafta içi ve hafta sonu olmak üzere belirlenen merkezlerde verilmektedir. Akademik eğitim programlarında yetenek sınavı ile kayıtlar gerçekleştirilmektedir.
Kemane
Türk Halk Müziği başlıca çalgılarındandır. Bu çalgıyı; kemanenin temel ve ileri düzeyinde, genel müzik ve teknik teorilerine uygun olarak çalabilen kişilerin yetiştirilmesinin amaçlandığı programdır. Eğitimlerimiz akademik ve hobi amaçlı olmak üzere ikiye ayrılır. Yetişkin ve çocuk eğitimleri hafta içi ve hafta sonu olmak üzere Müzik Akademisi yerleşkesinde verilmektedir. Akademik eğitim programlarında yetenek sınavı ile kayıtlar gerçekleştirilmektedir.
Çello
Yaylı çalılar ailesindendir. Öğrencinin bu çalgıyı doğru teknik ve nota bilgisi ile çalmasına öncelik veren bir eğitim programıdır. Eğitimlerimiz akademik ve hobi amaçlı olmak üzere ikiye ayrılır. Yetişkin ve çocuk eğitimleri hafta içi ve hafta sonu olmak üzere Müzik Akademisi yerleşkesinde verilmektedir. Akademik eğitim programlarında yetenek sınavı ile kayıtlar gerçekleştirilmektedir.
Yan Flüt
Üflemeli çalgılar ailesindendir. Doğru ses, nefes ve üfleme pozisyonlarına dikkat edilerek eğitim verilmektedir. Bu eğitimde duruş, oturuş ve doğru parmak pozisyonuna dikkat edilir. Eşzamanlı temel nota eğitimi ve batı müziği solfej eğitimi verilmektedir. Eğitimlerimiz akademik ve hobi amaçlı olmak üzere ikiye ayrılır. Yetişkin ve çocuk eğitimleri hafta içi ve hafta sonu olmak üzere Müzik Akademisi yerleşkesinde verilmektedir. Akademik eğitim programlarında yetenek sınavı ile kayıtlar gerçekleştirilmektedir.
Gitar
Klasik gitar için bestelenmiş olan eserlerle ilgili teknik bilgi, icra bilgisi ve becerilerin sağlanması hedeflenir. Gitar eğitiminin yanı sıra nota eğitimi verilmektedir. Eğitimlerimiz akademik ve hobi amaçlı olmak üzere ikiye ayrılır. Yetişkin ve çocuk eğitimleri hafta içi ve hafta sonu olmak üzere belirlenen merkezlerde verilmektedir. Akademik eğitim programlarında yetenek sınavı ile kayıtlar gerçekleşmektedir.
Ritim Perküsyon
Eğitimin amacı; çalgının doğru tutuş teknikleri ve eş zamanlı olarak temel nota eğitimi ve ritim kalıp eğitimini ahenk içerisinde sağlamaktır. Eğitimlerimiz akademik ve hobi amaçlı olmak üzere ikiye ayrılır. Yetişkin ve çocuk eğitimleri hafta içi ve hafta sonu olmak üzere Akademi yerleşkesinde sağlanmaktadır. Akademik eğitim programlarında yetenek sınavı ile kayıtlar gerçekleştirilmektedir.
Şan (Ses Eğitimi) – Opera Eğitimi
Şan eğitimi, fonetik artikülasyon, diksiyon, doğru nefes kullanımı ve ses kaslarının doğru kullanımı ve güçlendirilmesi gibi birçok alt başlığı içinde barındıran , doğru şarkı söyleme eğitimidir. Şan dersi ses renginde çok büyük bir değişiklik getirmemekle beraber ses sağlığını tehdit eden unsurları en aza indirip, sesi en doğru şekilde kullanabilmeyi hedefler. Mevcut ses sınırınız belirlenir, öncelikle belirlenen bu sırının daha verimli kullanılabilmesini sağlanır. Kişinin ses kapasitesine ve algılayışına göre bir yılın sonunda nefes ve ses egzersizleri ile sesin doğru kullanımı kavranarak günlük yaşamınızda kullanabilirsiniz.
Solfej
Türk müziği teorisi, geleneksel dinleme ve taklit etme eğitiminin yanı sıra son yüzyılda geliştirilen musiki nazariyatı sistem çalışmaları ile notasyon, makam tarifleri gibi konularda önemli gelişmeler kaydetmiştir. Türk müziği icracılığının en önemli aşamalarından biri şüphesiz müziği deşifre edebilmektir. Solfej eğitimi yazılı notasyonu sese çevirmenin başlangıcıdır.
Türk Sanat Müziği Koro Çalışmaları (Engelli-Yetişkin ve Çocuk Koro Çalışmaları)
Türk Sanat Müziği’ndeki eserleri temel, ikinci seviye ve ileri seviyede ,genel müzik teori ve tekniklerine uygun olarak söyleye bilme bilgi ve becerisi kazandırır. Türk müziğinde ses çıkarma teknikleri ve ses sağlığı, Türk Sanat Müziği’nin tarihi ve kullanılan müzik terimleri, kullanılan notaların adları ve değerleri, seslerin sınıflandırılması, usuller, repertuar. Eğitimlerimiz yetişkin ve çocuk grupları olarak gerçekleştirilmektedir.
Türk Halk Müziği Koro Çalışmaları (Engelli-Yetişkin ve Çocuk Koro Çalışmaları)
Türk Halk Müziği ‘ndeki (THM) eserleri, temel düzeyde, genel müzik teknik ve teorilerine ve ait olduğu yörenin tavır ve etiğine uygun olarak okuyabilme bilgi ve becerisinin kazandırıldığı programdır. Müziğin temel öğeleri, diyafram ve hançere egzersizleri, Türk Halk Müziği’nde ağız biçimleri ve örnek eserler, THM bilgileri, Türk Halk Müziği repertuarı. Eğitimlerimiz yetişkin ve çocuk grupları olarak gerçekleştirilmektedir.
Engelli Korosu
Engelli vatandaşlarımızın fiziksel engelleri aşarak, içlerinde var olan potansiyel sanat yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmelerine yardımcı olmak için Ümraniye belediyesi müzik akademisi bünyesinde hizmet vermekteyiz. Haftanın bir günü dört saat olarak gerçekleştirilen eğitimlerde engelli vatandaşlarımızdan oluşan katılımcılarımızla hoca eşliğinde repertuar çalışmaları yapılmaktadır.
Konservatuar Hazırlık
Konservatuara hazırlık eğitimi kapsamında Solfej, Armoni, Müzik Teorisi, Duyum ve Kulak Çalışması, ilgili alanda çalgı ve ses eğitimleriyle sağlanmaktadır. Yetişkin ve çocuk eğitimleri hafta içi ve hafta sonu olmak üzere Müzik Akademisi yerleşkesinde verilmektedir. Akademik eğitim programlarında yetenek sınavı ile kayıtlar gerçekleştirilmektedir.
Adres: İstiklal Mahallesi Anafartalar Caddesi No:2 Ümraniye/İST
Yerleşke: Mehmet Akif Kültür ve Eğitim Merkezi
Tel: 0216 520 24 32