ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Management of Technical Works

Teknik İşler Müdürlüğünün asıl görevi altyapı ve üstyapı hizmetlerini tespit etmek, yürütmek, ilgili kurumlara yaptırmak veya yaptırmaktır. Bu kapsamda Başkanlığımızca, Başkanlığın görüşü ve Belediye Başkanlığı tarafından verilecek talimatlar doğrultusunda hazırlanan, Belediye Başkanlığı onayı sonrasında kesinleşen yatırım, bakım ve onarım işlerine ilişkin ruhsat ve diğer işlemler yürütülmektedir. Belediyenin yatırım programında belirtilen Bütçe Kararnamesine göre. Müdürlüğümüz ,
ilgili mevzuat ve hükümler doğrultusunda 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu uyarınca ihale yoluyla yapılması planlanan her türlü işin keşif hazırlıklarını, kontrolörlük hizmetlerini yapar, takip ve ilgili tüm işlemlerini yapar.
trafik akışında sorun yaşanmaması adına yolları sürekli izler ve teknik olarak inceler. Tespit edilen her türlü sorun veya iyileştirici önlem veya tasarımlar, teknik revizyon sonrasında Müdürlüğümüzün çalışma programında değerlendirilerek uygulamaya alınır; veya ilgili kurumlarla koordinasyon sağlanarak yapılması sağlanır.
Müdürlüğümüzün ana görevleri arasında ayrıca ana arterler dışında kalan yan yolların stabilizasyonu, sathi kaplaması veya sıcak asfaltla kaplanması, bakım ve onarımı, bordür ve kaldırım yapımı; sığınakların kurulması ve kavşakların düzenlenmesi.
Öte yandan, İSKİ Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak su ve kanalizasyon sistemi yetersiz olan veya olmayan sokakların tespiti ile yağmur suyu kanallarının yapım ve onarımı da yapılıyor.
Belediye sınırları içindeki derelerin ıslahı ve dere taşmalarına karşı önlem alınmasına yönelik çalışmalar titizlikle sürdürülüyor.
İlçemizdeki kurum ve kuruluşların altyapı ile ilgili işlemleri koordine edilerek bir plan dahilinde yapılması sağlanmaktadır.
Ayrıca Belediye Başkanlığımızın talimat ve projeleri kapsamında çeşitli üst yapı yatırımlarının (kavşaklar, kültür merkezleri, kadın sığınma evleri gibi) takibi, kontrolü ve yaptırılması Başkanlığımızca yapılmaktadır. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarına imkânlar ölçüsünde çeşitli hizmetler sunmaktadır. (Muhtarlıklar, Okullar, Sağlık Ocakları, İbadethaneler ve Sivil Toplum Kuruluşları için).
Teknik İşler Müdürlüğü, Faaliyet Konusu
— Belediyemize ait hizmet binalarının inşaat, bakım, onarım işleri ve çevre düzenlemesi işleri.
— Belediye Başkanlığınca talep edilen işlere ait her türlü etüt, plan, proje, keşif ve ihale dosyalarının hazırlanması, takibi ve kontrolü.
— Üzerinde Ar-Ge çalışması yapılması planlanan bayındırlık hizmetlerinin tasarlanması (avan proje, kesin proje, uygulama projesi).
— Kültür merkezlerinin inşaatı.
— İmar planında yer alan ve belediye sınırları içerisinde bulunan inşaat yollarının açılması; asfaltlanması, mevcut yolların ve bozuk asfaltların onarılması, yenileme işlemlerinin yapılması, tamir ve bakımlarının robotlar aracılığıyla yapılması.
— İlçemizdeki caddelerde bulunan kaldırımların tamir bakımlarının yapılması.
— Kamulaştırılacak taşınmazların kamulaştırılmasına ilişkin olarak yetkili Müdürlük ile işbirliği yapılarak gerekli işlerin halledilmesinin sağlanması.
— Yeni açılan yollara kaldırım yapılması.
— İstinat Duvarı ve Etaplı Yol İnşaatı
— Kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalar ile binalar ile Belediye Başkanlığınca kararlaştırılan diğer binaların inşaatı, tadilatı ve onarımını yapmak veya yaptırmak. 
— Sahipsiz molozların çöplük alanlarına aktarılması
— Risk bulunan yerlerde güvenlik çitlerinin inşası.
— Gerektiğinde taş ve istinat duvarlarının yapılması.
- Metroların bakımı.
— Yağmur suyu kanallarının inşaatı, bakımı ve onarımı.
— Trafik dolaşımını düzenlemek amacıyla kavşakların tasarlanması, inşa edilmesi veya yaptırılması.
— Trafik güvenliğini sağlamak amacıyla sinyalizasyon yaptırılmış, yatay-dikey trafik sinyalleri konulmuştur.
— Nehirlerin iyileştirilmesi veya iyileştirilmesi.
— Altyapı çalışmalarına ilişkin diğer altyapı kurum ve kuruluşlarıyla koordinasyonu sağlamak.
— Talep edilmesi halinde 1997-3 sayılı altyapı talimatına göre kazı ruhsatlarının düzenlenmesi ve kazı çalışmalarının usulüne uygun yapılıp yapılmadığının denetlenmesi.
— Doğal afetler veya kar, yağmur vb. sert hava koşulları nedeniyle olumsuz durumların oluşması durumunda 24 saat acil müdahale ekiplerinin oluşturulması ve operasyonların yürütülmesi.
— Yol harcamalarına katkı payının toplanması; 3194 sayılı İmar Kanununun 23'üncü maddesi uyarınca yol katkı payı ücretinin hayata geçirilmesi.
— Vatandaşlarımızın veya tüm kamu kurum ve kuruluşlarının Müdürlüğümüze olan talep ve şikayetleri üzerine, önceliğine göre gerekli işlemler yapılır; bu çalışmalar hakkında vatandaşlar ile kamu kurum ve kuruluşları bilgilendirilmektedir.
AMAÇ
Ümraniye'nin modern, yaşanabilir bir ilçe haline getirilmesi sürecinde Teknik İşler Müdürlüğü'ne ait görev, yetki ve sorumlulukları sorunsuz bir şekilde yerine getirmek.

Gökhan BAYRAKTAR

Gökhan BAYRAKTAR

Vekil Müdür

Fax

(+90) 216 328 01 07

Adres

Atatürk Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad. No: 63, 3.kat, PK.34761 Ümraniye / İstanbul