ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Management of Machinery Supply Maintenance and Repair

MÜDÜRLÜĞÜN ÇALIŞMA ALANI (GÖREVLERİ)
-Belediyemize ait istihkâm araçlarının işletmesini yürütür. Bütçe ve fonlarına göre maksimum tasarruf ve standardizasyonu gözeterek 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve ilgili kanunlar çerçevesinde ihtiyaç duyulan makine, alet, iş makinesi, motorlu taşıt, ekipman ve bunların yedek parçalarının tedarikini yapmaktadır. Belediye hizmetlerinin uygun şartlarda ve zamanında yurt içi veya yurt dışı pazarlardan karşılanması.
 
 

Belediye Başkanlığımızın talep ve programları doğrultusunda saatte 300 ton kapasiteli Asfalt Plenti ile üretim faaliyetlerini yürütmektedir. Tam otomatik asfalt plentimiz sadece doğalgaz kullandığı için çevreye duyarlı model bir tesistir. Ümraniye Belediyesi bu tesislerle daha düşük maliyetlerle daha kaliteli asfalt üretiyor ve bir yılda ihtiyacının üzerinde miktarda asfalt üretebiliyor.
 
Asfalt Kalite Ölçüm Laboratuarımızda yapılan çalışmalarla üretim kapasitesinin ve kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapılmaktadır.
Yeni asfalt fabrikamızın kurulmasıyla kapasitemiz 300 ton/saat'e çıkarıldı; Artan kapasitemiz ile Ümraniye'nin her yol ve caddesinin asfalt ihtiyacını rahatlıkla karşılayabiliyoruz; ayrıca çevre il ve ilçe belediyelerinin asfalt taleplerini karşılayarak gelir elde ediyoruz.
 

Müdürlüğümüze bağlı Resmi araçlarımız ve istihkam araçlarımız ile ihale yoluyla kiralanan araçlarımız, öncelikler dikkate alınarak bir plan ve programa dayalı olarak tüm Müdürlüklerimizin hizmetine sunulmaktadır.
11 Güzergahta Personel Servisleri hizmet vermektedir.
İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın yoğun kar, sağanak yağış, sel gibi doğal afetlerden etkilenmemeleri, can ve mal güvenliklerinin sağlanması amacıyla Teknik Müdürlüğümüz koordinasyonunda yürütülen operasyonlarla gerekli lojistik destek sağlanmaktadır. İşler.
Müdürlüğümüze bağlı Atölye Garaj Müdürlüğü ve Merkez Garaj Müdürlüğü bünyesinde mevcut olan ve tarafımızca yönetilen tüm araç ve iş makinalarının bakım, onarım, periyodik bakım ve yedek parça temini dikkate alınarak plan ve programlar yapılmaktadır. İlgili operasyon ve çalışmalar Atölye Şefliğimizin koordinasyonunda yürütülmektedir.
Atölye Şefliğimizde; elektrik, motor, boya, lastik yağlama, kaporta, kaynak, mühendislik makina tamirhanesi bölümleri bulunmaktadır. Mühendislik makinelerimizin arıza tespiti ve yedek parça ihtiyaçları belirlenerek fayda-maliyet analizleri yapılarak hızlı ve etkin müdahale ile arızalı araç ve mühendislik araçları aktif hale getirilir.

 Makine Parkurumuzun daha etkin ve verimli kullanılması, işletme maliyetlerinin en aza indirilmesi amacıyla; Yıllık Periyodik Bakım Planı uygulanmaktadır.
- İlçemizde yaşayan, yataklı ve maddi imkanları yetersiz olan yalnız hastaların belediyemize telefonla başvurmaları halinde; TS-EN 1789 standartlarına uygun 2 adet tam donanımlı hasta nakil ambulansımız ile sağlık kurumlarına ulaşım hizmeti vermekteyiz.
  
- Müdürlüğümüze kayıtlı ve Belediyemize ait tüm resmi araç, iş makinesi ve ekipmanlar ile yıllık ihalelerle kiralanan hizmet araçlarının tüm motorin ve yağ ihtiyaçları tarafımıza ait akaryakıt istasyonları aracılığıyla karşılanmaktadır.
- Tüm araçlarımızın ve iş makinalarımızın Yıllık Zorunlu Trafik Sigortaları, Fizik Muayeneleri, Egzoz Muayeneleri, Ruhsat yenilemeleri, kaza evraklarının takibi gibi resmi işlemler Müdürlüğümüz tarafından yürütülmektedir.
2010 YILINDA MAKİNA PARKIMIZA KATILAN ARAÇLAR

2010 yılında makine parkımızda önemli bir güçlendirme çalışması yapıldı. Bu kapsamda 35 adet modern çöp kamyonu, 1 adet Ford Cargo damperli kamyon, 4 adet Mercedes damperli kamyon, 1 adet Mercedes Asfalt Robotu, 1 adet Doblo kamyonet makine parkurumuza kazandırılmıştır. Ayrıca erişilebilir araç sayısı 2'den 3'e çıkarılmıştır.
 
 
Asfalt Plenti ile araçlarımızın ve mühendislik makinelerimizin arıza tespiti ve onarımlarını Atölye Birimimizde yapmaktadır. Gerektiğinde bunların dış pazarlara transferini gerçekleştirir ve takip eder. İhtiyaç duyulan yedek parça ve servis alımlarını, doğru koşulda, doğru zamanda, yurt içi veya yurt dışı pazarlardan temin etmektedir.
Fayda-maliyet analizi yaparak, ekonomik ömrünü tamamlayan araçların 237 sayılı Taşıt Kanununa göre giriş silme ve hurda satış işlemlerini gerçekleştirir.
Makina bünyesine yeni katılan araçların satın alma, plaka ve ruhsat verme işlemlerini gerçekleştirir. Park. Periyodik trafik muayeneleri, zorunlu trafik sigortaları, egzoz muayeneleri ve trafik kazası işlemlerini gerçekleştirmektedir.
Araçlarımızın ve iş makinalarımızın akaryakıt ve madeni yağ ihtiyacını da karşılar ve takip eder.
Yıllık Periyodik Bakım Takvimi ile koruyucu ve önleyici bakımlar yaparak işletme maliyetlerinin minimuma indirilmesine yönelik çalışmalar yürütmektedir.
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği ile ilgili çalışmaları yürütür. 4857 sayılı İş Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli işlemleri yerine getirir.
Sivil Savunma Müdürlüğü bünyesinde Ümraniye Belediyesi Afet Yönetim Projesi'nin oluşturulması, Arama Kurtarma ekip ve ekipmanlarının temini konularında çalışmalar yürütmektedir.


Müdürlüğe ilişkin temel ilkeleri ve temel uygulamaları belirlemek üzere çalışma politikaları geliştirir.

Management of Machinery Supply Maintenance and Repair

Halil İbrahim GÜR

Fax

(+90) 216 632 49 00

Adres

Atatürk Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad. No: 63, 5.kat, PK.34761 Ümraniye / İstanbul