ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Management of Editorial Office

Yazı İşleri Müdürlüğü, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 48'inci maddesi uyarınca, Belediye Başkanı Yardımcısı aracılığıyla Belediye Başkanına bağlı olarak çalışan bir birimdir. Yazı İşleri Müdürlüğü, belge akışının ve arşivlemenin düzenlenmesinden; meclis ve konsey kararlarının alınması; kurum arşivinin yönetimi, asker ailelerine yardım iş ve işlemlerinin yürürlükteki mevzuat hükümlerine uygun olarak yürütülmesi.
Yazı İşleri Müdürlüğü 1 yönetici, 6 memur, 1 işçi ve 7 servis elemanı olmak üzere toplam 11 kişiden oluşmaktadır. Yazı İşleri Müdürlüğü:
1) 5393 sayılı Belediye Kanunu ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde gündemin belirlenmesini, Belediye Meclisinin toplanmasını ve karar almasını koordine eder. Alınan kararları yazarak, onaylanmak üzere Belediye Başkanına iletin. İmarla ilgili olmayan kesin kararlar, yürürlüğe girmek üzere mülki idare amirliğine sunulur. İmar kararları Müdürlüğe sunulur. Kararların bir kopyası ekleriyle birlikte arşivlenir. Aynı zamanda meclis oturumlarının ses kayıtlarını tutar ve kararları web ortamında yayınlar.
2) 5393 sayılı Kanun çerçevesinde meclis toplantılarını yapar, gündemi oluşturur, karar alınmasını sağlar, alınan kararları yazıya dökerek imza işlemlerini tamamlar. Uygulamaya yönelik kararları ilgili birimlere sunar ve kararın aslını ekleriyle birlikte arşivler.
3) Belediyeye gelen tüm dilekçe ve belgeleri alır; muhatap ve sorumluluk bakımından inceledikten sonra tescillerini ve tasniflerini yapar; müdür emri sonrasında borç karşılığında Belediye Başkan Yardımcılığına ibraz edilmek üzere teslim eder; Gerekli adımların zamanında atılması ve yanıt verilmesi konusunda koordinasyonu sağlar.
4) Müdürlük, birimlerden gelen tüm belgeleri borç karşılığında alır. Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre eleme yapar. Uygun olanların çıkış kayıtlarını yapar, posta veya kargo yoluyla ilgili yerlere gönderir.
5) Yürürlükteki mevzuat çerçevesinde kurumların arşiv hizmetlerinin yerine getirilmesini gerçekleştirir.
6) Mevzuattaki değişiklikleri takip ederek Belediye birimlerine bildirir.

Management of Editorial Office

Av. Gözde Gül BİLİR

Fax

(+90) 216 335 32 76

Adres

Atatürk Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad. No: 63, 2.kat, PK.34761 Ümraniye / İstanbul

E-Posta