ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

YKS, LGS VE TAKVİYE KURSLARI’NIN KAYITLARI BAŞLADI

Tarih : 01 Haziran 2022
YKS, LGS VE TAKVİYE KURSLARI'NIN KAYITLARI BAŞLADIAkademi Ümraniye bünyesinde yer alan ve her yıl binlerce öğrencinin faydalandığı YKS, LGS ve Takviye Kursları’nın kayıtları başladı. Kayıtlar 17 Temmuz’a kadar devam edecek.

Ümraniye Belediyesi; Yüksek Öğrenim Kurumları Sınavı (YKS), Liselere Geçiş Sistemi Sınavı (LGS) ve Takviye Kursları düzenlemeye devam ediyor. Bu kurslarda her yıl binlerce öğrenci eğitim görerek, önemli lise ve üniversitelere yerleşiyor. Düzenlenen takviye Kursları da okullarına devam eden öğrencilerin derslerine büyük katkı sağlıyor. Akademi Ümraniye bünyesinde yer alan kurslar için kayıtlar başladı. 17 Temmuz’a kadar devam edecek olan kayıtlar, hem Ümraniye Belediyesi’nin kurumsal web sitesi üzerinden hem de belirlenen kültür merkezlerinde yapılabilecek.

YKS Kursları

Mezun ve lise son sınıf öğrencilerinin başvurabileceği YKS Kursları’nda eğitimler Cemil Meriç Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Üniversite adaylarına; Türkçe, matematik,  fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, edebiyat ve geometri dersleri verilecek. 25-31 Temmuz tarihleri arasında seviye belirleme sınavları yapılacak. YKS Kursları’nda eğitim 8 Ağustos’ta başlayacak. Ayrıntılı bilgi ve müracaat için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz:

bit.ly/YKSkursu

LGS Kursları

2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda 8. sınıfta olacak öğrencilerin başvurabileceği kurslar; Necip Fazıl Kültür ve Eğitim Merkezi, Aliya İzzet Begoviç Kültür ve Eğitim Merkezi, İnkılap Bilgi Evi ve Mahmut Celalettin Ökten Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi’nde yapılacak. LGS Kursları’nda öğrencilere; Türkçe, matematik, İngilizce, fen bilgisi, İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri verilecek. 25-31 Temmuz tarihleri arasında seviye belirleme sınavları yapılacak. LGS Kursları’nda eğitimler 8 Ağustos’ta başlayacak. Ayrıntılı bilgi ve müracaat için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz:

bit.ly/LGSkursu

Takviye Kursları

4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin başvurabileceği Takviye Kursları; Necip Fazıl Kültür ve Eğitim Merkezi, Aliya İzzet Begoviç Kültür Merkezi, İnkılap Bilgi Evi, Mehmet Akif Mahallesi Bilgi Evi, Mahmut Celalettin Ökten Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi ve Prof. Dr. Bekir Topaloğlu Kültür ve Eğitim Merkezi’nde düzenlenecek. Takviye Kursları’nda öğrencilere; Türkçe, matematik ve fen bilgisi dersleri verilecek. Başvurular yıl boyunca devam edecek (kontenjanların dolması durumunda yedek öğrenci uygulaması olacak). Takviye Kursları’nda dersler okullar açıldıktan bir hafta sonra başlayacak (19 Eylül). Ayrıntılı bilgi ve müracaat için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz:

bit.ly/TakviyeKursu4567

FOTO GALERİ