ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Yetişkin Tiyatrosu “Bir Başkadır Benim Memleketim”

Tarih : 24 Aralık 2019
Yetişkin Tiyatrosu “Bir Başkadır Benim Memleketim”Cemil Meriç Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi’nde sahnelenen “Bir Başkadır Benim Memleketim” adlı komedi türündeki oyun, Ümraniyeliler tarafından ilgiyle izlendi.

Cemil Meriç Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi’nde  sahnelenen “Bir Başkadır Benim Memleketim” adlı komedi türündeki oyun, Ümraniyeliler tarafından ilgiyle izlendi.Cemil Meriç Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi’nde  sahnelenen “Bir Başkadır Benim Memleketim” adlı komedi türündeki oyun, Ümraniyeliler tarafından ilgiyle izlendi.

 Ümraniye Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği kültür-sanat etkinlikleri kapsamında yetişkinler için Cemil Meriç Gençlik ve Kültür Merkezi’nde “Bir Başkadır Benim Memleketim” isimli oyun sergilendi. Komedi türündeki tek perdelik oyun 75 dakika sürerken, oyunu izlemeye gelen Ümraniyeliler keyifli bir zaman geçirdi.

Oyunda aynı köyde doğmuş iki arkadaşın yolları bir süre sonra ayrılıyor. Biri Amerika’ya yerleşeceğini söylerken diğeri ise köyde kalıyor. Bir süre sonra her iki arkadaş da evleniyor. Yıllar sonra köyde buluşan iki arkadaşın arasında kültür farkı oluşuyor. Amerikalı olan köylü olanı aşağılamaya başlıyor. Ancak köylü aile onların hiç Amerika’ya gitmediklerini ortaya çıkarıyor. Oyun kültürel yozlaşma ve gerçek Türk kültürüne sahip çıkma üzerine önemli mesajlar içeriyor.

FOTO GALERİ