ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Yaralı Martıya Ümraniye Belediyesi Ekipleri Müdahale Etti

Tarih : 26 Aralık 2019
Yaralı Martıya Ümraniye Belediyesi Ekipleri Müdahale EttiÜmraniye İstiklal Mahallesi’nde yaralı olarak bir hayvansever tarafından bulunan yavru martıya, Ümraniye Belediyesi’ne bağlı ekipler müdahale etti. Yaralı martı ekipler tarafından alınarak Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü ve tedavi edildi.

Ümraniye İstiklal Mahallesi’nde yaralı olarak bir hayvansever tarafından bulunan yavru martıya, Ümraniye Belediyesi’ne bağlı ekipler müdahale etti. Yaralı martı ekipler tarafından alınarak Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü ve tedavi edildi.

İstiklal Mahallesi’nde yaralı bir şekilde bulunan yavru martı, hayvansever vatandaşı harekete geçirdi. Martının uçamadığın gören ve trafikte tehlike atlatan martıya sahip çıkan Erdinç Yörük, durumu Ümraniye Belediyesi Veteriner İşleri Şefliği’ne bildirdi. İhbarı alan Veteriner İşleri ekipleri ise kısa sürede mahalleye gelerek yaralı martıya müdahalede bulundu. Sokak içerisinde sürekli hareket halinde bulunan yaralı martı, görevliler tarafından yakalanarak araca alındı. Yaralı martı,  Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Veteriner İşleri Şefliği Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü.

Buraya getirildiğinde görevliler tarafından dikkatli bir şekilde araçtan çıkarılan martıya, veteriner Mehmet Küser anında müdahale etti. Ümraniye Belediyesi Veteriner İşleri Şefliği’nde görevli Veteriner Mehmet Küser,  “İstiklal mahallemizde bir yaralı martı ihbarı geldi. Ekiplerimize hemen bildirdik. Onlar da kısa sürede bölgeye intikal ettiler.  Daha sonra da 10 dakika içerisinde belediyemizin barınağına getirdiler” şeklinde konuştu.

Yaptığı müdahale sırasında martının sağlık durumu ile ilgili de bilgi veren Küser, “Biz görüldüğü gibi müdahalemizi yapıyoruz. Küçük bir travma almış. Skar dokusu var. İyileşmeye yüz tutmuş. Buradan septik müdahalelerini yapıyoruz. Kanadını kullanabiliyor. Anormal oynaklık yok. Biz antiseptikle buradaki mikroorganizmaları temizledikten sonra doğaya bırakacağız” ifadelerini kullandı.

Yaralı martıyı bulan Erdinç Yörük ise, “Sabah işimize giderken martı ile karşılaştık. Yaralı olduğunu düşündüğüm martı, gerçekten de yaralıymış, uçamıyor. Ümraniye Belediyesi’nin ekiplerine haber verdik. Şuanda beklemedeyiz. Veterinere götürülecek muhtemelen. Tedavi edilecek. Çok da güzel bir hayvan. İşimizi gücümüzü bıraktık. Hayvan sevgisi ağır basıyor her zaman. Elimizden geleni yaptık” dedi.

FOTO GALERİ