ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Yaralı Martı Tedavi Edildikten Sonra Doğaya Bırakıldı

Tarih : 15 Ocak 2020
 Yaralı Martı Tedavi Edildikten Sonra Doğaya BırakıldıÜmraniye Belediyesi Veteriner İşleri Şefliği’ne bağlı ekipler tarafından üç hafta önce bulunarak Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavisi gerçekleştirilen yaralı martı doğaya bırakıldı.

Ümraniye Belediyesi Veteriner İşleri Şefliği’ne bağlı ekipler tarafından üç hafta önce bulunarak Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavisi gerçekleştirilen yaralı martı doğaya bırakıldı.

İstiklal Mahallesi’nde üç hafta önce vatandaşlar tarafından yaralı bir martı ihbarı yapılmış ve martıya Ümraniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Veteriner İşleri Şefliği’ne bağlı ekipler müdahale etmişti. Ekipler tarafından Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürülen yaralı martı, üç haftalık bir tedavi sürecinden sonra iyileşti.

Martıya yapılan tedavi ile ilgili bilgi veren Veteriner Hekim Serdar Kurt, “Bize getirildikten sonra tedavisine başladık. Sol kanat altında bir yara vardı. Pansumanı yapıldıktan sonra bir odaya alındı. Uygun yemlerle beslenmeye çalışıldı. Bir taraftan tedavisi ve kontrolleri sürerken, iştahı da giderek arttı. Yarası da pansumana cevap verdi.  Ardından uçma çabaları oluşmaya başlayınca kendisine daha fazla zarar vermemesi açısından artık doğaya bırakacağız” şeklinde konuştu.

Tedavisi tamamlanan martı daha sonra görevliler tarafından doğaya bırakıldı. Bir süre yürüyen martı daha sonra havalanarak uzaklaştı.