ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Vefa Sosyal Destek Grubu Yaşlılara Temizlik Ürünü Dağıtmaya Başladı

Tarih : 27 Mart 2020
Vefa Sosyal Destek Grubu Yaşlılara Temizlik Ürünü Dağıtmaya BaşladıÜmraniye Belediyesi tarafından evden çıkamayan yaşlılar için oluşturulan ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’, yaşlılara temizlik ürünleri dağıtmaya başladı. Göreve çıkan ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım tarafından uğurlandı.

 

Ümraniye Belediyesi tarafından evden çıkamayan yaşlılar için oluşturulan ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’, yaşlılara temizlik ürünleri dağıtmaya başladı. Göreve çıkan ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım tarafından uğurlandı.

İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs (Covid-19) salgınına yönelik yaşlılar için uygulamaya koyduğu sokağa çıkma yasağının ardından Ümraniye Kaymakamlığı ile birlikte harekete geçen Ümraniye Belediyesi, bünyesinde oluşturduğu ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’ ile yaşlılara temizlik ürünleri ve gıda kolileri dağıtmaya başladı. Yaşlılar için seferber olan ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım tarafından uğurlandı.

Yaşlıların hizmetkarı olduklarını vurgulayan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Şuan olağanüstü hal durumundayız. Gerek İstanbul’da gerekse ülkemizin diğer illerinde olduğu gibi dünya bu durumda. Biz tabi hem geleneklerimizden gelen hem de dinimizin bize emrettiği şekilde çalışmalarımızı devam ettirmemiz lazım. Yani şunu söylüyorum. Sizler 65 yaş üzeri büyüklerimizi evlerinde ziyaret etmek için var gücünüzle çalışıyorsunuz. Onlar bizim için başlarımızın tacı. Bir tarafta batı medeniyetinin yaşlılara bakış hali, bir taraftan da Türkiye’deki bizim bakış açımız. Onlar bizim baş tacımız. Onun için anne ve babalarımıza nasıl ilgi ve alaka gösteriyorsak, o anlayışla tüm yaşlılarımıza özen göstermeliyiz ve onların bütün ihtiyaçlarını karşılamalıyız. Onlar tabi kimsesiz gibi görünseler de onların yanında sizler varsınız, bizler varız, devletimiz var. O sebeple onlara en iyi şekilde davranmalıyız” şeklinde konuştu.

Ümraniye Belediyesi’nin önünden hareket eden ekipler, daha sona belediyeye ait depoya giderek yaşlılar için hazırlanan ve içerisinde çamaşır suyu, bulaşık deterjanı, diş fırçası, el sabunu, banyo sabunu, çamaşır deterjanı ve kolonya gibi 16 farklı temizlik ürünü ile gıda kolilerini alarak yaşlı vatandaşlara götürdü. Ümraniye Kaymakamlığı ve Ümraniye Belediyesi’nin çalışmaları ile belirlenen kronik hastalar ile 65 yaş üstü yaşlıların kapıları ekipler tarafından tek tek çalınarak temizlik ürünleri teslim edildi. Kendilerine yönelik yapılan bu çalışmalardan memnun kalan yaşlılar ise görevlilere teşekkürlerini iletti.

FOTO GALERİ