ÜNİVERSİTE HAZIRLIK KURSLARI UZAKTAN DEVAM EDİYOR

Tarih : 03 Mayıs 2021
ÜNİVERSİTE HAZIRLIK KURSLARI UZAKTAN DEVAM EDİYORÜmraniye Belediyesi tarafından Cemil Meriç Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi’nde düzenlenen üniversite hazırlık kurslarında eğitimler tam kapanmadan dolayı online olarak devam ediyor.

Üniversite sınavları bir gencin eğitim hayatının en önemli dönüm noktalarından biridir. İyi bir geleceğe sahip olmanın yolu iyi bir üniversite eğitimi almaktan geçer. Ümraniye Belediyesi'nin üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler için düzenlediği kurslar 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında da devam ediyor. 382 öğrencinin eğitim aldığı kurslarda uzman öğretmenler tarafından; Türkçe, edebiyat, matematik, geometri, tarih, coğrafya, fizik, kimya ve biyoloji dersleri uzaktan veriliyor.  Haftanın 6 günü gerçekleşen kurslarda mezun öğrenciler ile lise son sınıf öğrencileri eğitim görüyor.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen üniversite hazırlık kurslarında eğitim gören öğrencilerden 241’i üniversiteye girmeye hak kazandı.