ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Ümraniye’ye Yeni Olimpik Yüzme Havuzu Yapılacak

Tarih : 27 Haziran 2020
Ümraniye'ye Yeni Olimpik Yüzme Havuzu YapılacakÜmraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye’ye şuan yapılan üç yarı olimpik yüzme havuzunun dışında yeni ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek büyüklükte olimpik yüzme havuzunun yapılacağını söyledi.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye’ye şuan yapılan üç yarı olimpik yüzme havuzunun dışında yeni ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek büyüklükte olimpik yüzme havuzunun yapılacağını söyledi.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, ‘Muhtarlar Soruyor Başkan Yıldırım Cevaplıyor’ isimli programda Ümraniye’de spora yönelik yapılan çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamalar sırasında Ümraniyelilere müjdeli bir haber verdi. Başkan Yıldırım, Çakmak Mahallesi’nde uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek kapasitede bir olimpik yüzme havuzunun yapılacağını söyledi.

Göreve geldiklerinde Ümraniye’de 2 adet yüzme havuzu olduğunu hatırlatan Başkan Yıldırım, “Biz göreve geldiğimizde Ümraniye’de yüzme havuzları maalesef iki taneydi. Bir tanesi Cumhurbaşkanımızın belediye başkanı olduğu dönemde 1994 yılında Ümraniye’de Tepeüstü’nde büyükşehir tarafından yapılmıştı. Sonra Hasan Can belediye başkanımız o da Madenler Mahallesi tarafında bir yüzme havuzu projesi başlatmıştı. Yüzde 80’ini tamamlamıştı. Yüzde 20’si de bizim zamanımızda tamamlandı ve geçen sene açtık. Ondan sonra sayın Cumhurbaşkanımız yine Gençlik ve Spor Bakanlığı’na talimat verdi. Bütün Türkiye çapında yüzme havuzları ve 20 milyon insanımız yüzmeyi bir an önce öğrensin diye bir kampanya başlatıldı. Biz de o kampanyadan üç tane aldık. Şuan da 3 tane yüzme havuzumuz iki ay içerisinde tamamlanıyor. Bunlar yarı olimpik yüzme havuzu. Birisi Kazım Karabekir bölgesinde, bir tanesi Armağamevler’de, bir tanesi de Parseller Mahallesi’nde olmak üzere yeni üç tane yüzme havuzu hizmete girecek” şeklinde konuştu.

Yeni ve büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacak yüzme havuzunun müjdesini de veren Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Çakmak Mahallemizde Çakmak Sporun olduğu yerde Spor Bakanımızla görüştüm, Cumhurbaşkanımız da talimat verdi. Ümraniye’ye uluslararası müsabaka yapılabilecek olimpik yüzme havuzu, bir tanesi buraya, bir tanesi de Avrupa yakasında 2 bin 500 seyirci kapasiteli, dünya çapında bir proje gerçekleştireceğiz. 15 dönümlük arazi. Bu yatırımın değeri 70 milyon lira. Karar verildi yapılacak. Bu Ümraniye’nin tamamına hitap edeceği gibi çevre ilçelere de hizmet edecek. Uluslararası seviyede bir yatırım yapacağız” diye konuştu.

Programda Ümraniye’deki pazarlar konusuna da değinen Başkan Yıldırım, Ümraniye’deki pazarların kapalı pazara dönüşeceğini belirtti. Yıldırım, “Pazarlarla alakalı bir çalışma yapıyoruz. İlk Pazar yerini inşallah bu Avrupa konutları yanında bir arsamız var. Oraya bir ay içerisinde kazma vuruyoruz. Kapalı Pazar yeri yapıyoruz. Marmara Caddesi pazarını da oraya taşıyacağız. Şimdiden müjdeyi vereyim size. Ümraniye’de 17 pazarımız var. Ümraniye açık pazarlardan kurtulacak. Pazar yerleri kapalı pazarlar haline, modern pazarlar haline dönüşecek. Otoparkı ile alışverişi ile yeme içme noktaları ile çocukların ihtiyaçlarına yönelik oyun grupları ile yazın serin, kışın sıcak olacak kapalı pazar alanları ihya edeceğiz. Göreceksiniz Ümraniye’de olmayan bir şey yapacağız” dedi.

FOTO GALERİ