ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ÜMRANİYELİLER PANDEMİNİN STRESİNİ BOĞAZ TURUNDA ATTI

Tarih : 30 Haziran 2021
ÜMRANİYELİLER PANDEMİNİN STRESİNİ BOĞAZ TURUNDA ATTIÜmraniye Belediyesi, normalleşme sürecine geçilmesinin ardından ilk olarak ilçe sakinlerini boğaz turuna çıkarttı. İstanbul Boğazı’nın keyfini çıkaran ve şehrin karmaşasından uzaklaşan Ümraniyeliler, Başkan İsmet Yıldırım’ında katılımıyla boğazı denizden görme imkânı yakaladı. Vatandaşlarla birlikte çay içip, tek tek masaları dolaşan Başkan Yıldırım, çocuklarla da yakından ilgilendi.

Pandemiden dolayı zor günler geçiren, evlerinden dışarı çıkamayan aileler ve çocuklar; Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği boğaz turu sayesinde rahat bir nefes aldı. Katılımın ücretsiz olduğu tekne turunda ilçe sakinleri, Tarihçi-Yazar Dr. Ahmet Anapalı’nın rehberliğinde İstanbul'un eşsiz güzelliklerinin başında gelen; Kız Kulesi, İstanbul’un incisi köprüler, saraylar, köşkler, Rumeli Hisarı ve yalıları denizden görme imkânı yakaladı. Yaklaşık 300 Ümraniyelinin katıldığı turda, çocukların boğaz turu keyfi görülmeye değerdi. Boğaziçi'nin güzelliklerine belediyenin ikramı olan çaylar ve gevrek simitler de eşlik etti.

“Komşularım mutluysa ben de mutluyum”

Ümraniye Belediyesi tarafından bu yaz ikincisi düzenlenen boğaz turuna Başkan İsmet Yıldırım da katıldı. Başkan İsmet Yıldırım, yapılan boğaz turundan dolayı oldukça mutlu olduğunu belirterek, Bursa, Çanakkale ve Edirne gezilerinin de yakında başlayacağının müjdesini verdi. Başkan Yıldırım, İstanbul’daki tarihi gezilerin ise büyük bir ilgiyle devam ettiğini söyleyerek, “Biz kocaman büyük bir aileyiz. Eğer komşularım mutluysa ben de mutluyum. Bu vesileyle tüm misafirlerimize katıldıkları için bir kez daha çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Boğaz turu dönüşünde, vatandaşlar otobüsler ile mahallelerine bırakıldı.

Boğaz turuna katılmak isteyenler aşağıdaki merkezlerden saat 10:00’da alınıp, 11:00’da hareket edecek olan gemiye bırakılacak.

•             Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi,

•             Necip Fazıl Kültür ve Eğitim Merkezi,

•             Aliya İzzet Begoviç Kültür Merkezi      

•             Cemil Meriç Gençlik ve Kültür Merkezi

•             Mehmet Akif Kültür ve Eğitim Merkezi

•             Ümraniye Belediyesi Hizmet Binası Önü

Kayıt ve bilgi için vatandaşlarımız 0216 443 56 00 (dahililer:1137-1184-1497) numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirler.

FOTO GALERİ