ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ÜMRANİYELİ GENÇLER ÇEVRE KONUSUNDA BİLİNÇLENİYOR

Tarih : 27 Nisan 2023
ÜMRANİYELİ GENÇLER ÇEVRE KONUSUNDA BİLİNÇLENİYORÜmraniye Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından Ümraniye’de bulunan okullarda sıfır atık, geri dönüştürülebilir atıkların ayrıştırılması ve geri dönüşüme kazandırılması gibi konular hakkında eğitimler verilmeye devam ediyor.

Geri dönüşüm bilinci aşılamak, doğal kaynakları korumak, çevre kirliliğini engellemek ve ekonomiye katkıda bulunmak için ilçe genelinde, Ümraniye Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri tarafından seminer ve eğitimler veriliyor. Ekipler tarafından Atakent Şehit Selçuk Paker Anadolu Lisesi’nde verilen eğitim kapsamında; gençlere kağıt, karton, plastik, metal ve cam gibi atıkların ayrıştırılması ve geri dönüştürülerek ekonomiye kazandırılması konusunda ayrıntılı bilgi verildi.

Eğitimler Devam Edecek 

Sıfır atık projesine gerekli önem ve hassasiyeti gösterdiklerini vurgulayan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım okullarda verilen eğitimlerle ilgili şunları söyledi, “Projenin sürdürülebilirliği ve yaygınlaştırılması amacıyla ilçemizde bulunan okullarımızda eğitimlerimize devam edeceğiz. Amacımız, tüm öğrencilerimize temiz çevre bilincini aşılamak ve bu bilincin artmasını sağlamak” dedi. 

FOTO GALERİ