ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ÜMRANİYE'DEN SURİYE'YE 15 TIR İNSANİ YARDIM GÖNDERİLDİ

Tarih : 23 Ocak 2023
ÜMRANİYE'DEN SURİYE'YE 15 TIR İNSANİ YARDIM GÖNDERİLDİÜmraniye Belediyesi, İHH ve çeşitli sivil toplum kuruluşları ’’İyilik soğuk geçirmez’’ başlığıyla hazırlıklarını tamamladığı insani yardım kampanyası ile Suriye’nin İdlib bölgesine 15 tır insani yardım gönderdi.

Ümraniye Belediyesi, İHH ve çeşitli sivil toplum kuruluşları ''İyilik soğuk geçirmez'' başlığıyla hazırlıklarını tamamladığı insani yardım kampanyası ile Suriye'nin İdlib bölgesine 15 tır insani yardım gönderdi. Ümraniye'den yola çıkan tırlar düzenlenen törenle dualar eşliğinde uğurlandı.

Ümraniye Belediyesi ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı tarafından Hekimbaşı Sosyal Tesislerinde düzenlenen organizasyon ile Suriye'ye 15 tır insani yardım gönderildi.

''İyilik soğuk geçirmez'' kampanyası çerçevesinde yapılan organizasyon ile Suriye'nin İdlib bölgesine gidecek tırların içerisinde, gıda maddeleri, hijyen paketleri, battaniye, mont, yakacak maddeler ve temel ihtiyaç malzemeleri bulunduğu belirtildi. Ümraniye'den yola çıkan tırlar düzenlenen törenle dualar eşliğinde uğurlandı. Düzenlenen organizasyona, Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özen, Sivil Toplum Kuruluşlarının yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

"Yine yapacağız, bütçemize dokunsa da dokunmasa da yapacağız"

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, "Yardım deyince Türkiye'miz, tarihten gelen bir silsileyle baktığımızda son Osmanlı coğrafyasında dünyaya neler yapıldığını tarih yazma eserlerde hepsi görünüyor. Cumhuriyet tarihine de baktığımız zaman son 20 yılda Türkiye'nin hem içeride hem dışarıda mazlum insanlara, mazlum coğrafyalara elini nasıl uzattığını hep beraber şahit oluyoruz. Biz yine yapacağız, bütçemize dokunsa da yapacağız, dokunmasa da yapacağız inşallah" dedi

 

FOTO GALERİ