ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ÜMRANIYE'DE OTİZMLİ ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ

Tarih : 02 Nisan 2021
ÜMRANIYE'DE OTİZMLİ ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİÜmraniye Belediyesi, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nü kutlamak için otizmli çocuklar ve aileleriyle bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte müjdeli bir haber de veren Başkan İsmet Yıldırım, "Otizmli çocuklar için rehabilitasyon merkezi açacağız. Aileler birkaç saatliğine de olsa buraya çocuklarını teslim edebilecekler. Allah’ın izniyle, diğer yapılan engelli projelerinden daha da iyisini yapacağız" dedi.

      

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Ümraniye Millet Bahçesi'nde bir etkinlik düzenlendi. Ümraniye Belediyesi tarafından organize edilen etkinlik süresince katılım sağlayan aileler ve otizmli çocukları canlı müzik ve palyaçolar eşliğinde keyifli dakikalar geçirdi. Başkan İsmet Yıldırım'ın da katılım sağladığı etkinlikte pasta kesilip, mangalda pişirilen köfteler ikram edildi. Etkinlik alanında bulunan palyaçolar ise çocuklarla oyunlar oynayıp, balonlar hediye etti.

"Ümraniye engelsiz yaşam merkezi projeleri bitti. En kısa sürede hizmete açıp bu güzel kardeşlerimizin hizmetine sunacağız"

Etkinlik sonrası bir  konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, "Ümraniye'de ailelerimiz ve çocuklarıyla millet bahçesinde bir araya geldik. Ailelerimize bu farkındalık adına bir arada olmaları ve birlik sağlamaları açısından böyle bir organizasyon tesis ettik. Bizler engelli kardeşlerimizin hizmetlerini devlet olarak, belediyemiz olarak ciddi bir şekilde karşılıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın iktidarı döneminde hiç olmadığı kadar engelli vatandaşlarımız için çalışmalar yürütüldü ve daha da değerli hale geldiler. Bu kardeşlerimiz okullarına gidiyor ve her türlü hizmetleri yapılıyor. Engelli kardeşlerimizin ailelerine bakım ücretleri ödeniyor. Devletimizin bu yardımlarıyla çocuklarımız sosyalleşiyor, aileleri de bir nebze olsun daha rahat ediyor. Belediye olarak, bizim de 6 tane engelli aracımız var. Bizler de bu araçlarla kendilerinin bir telefonuyla yanlarına gidiyoruz. Her türlü istek ve arzularını karşılıyoruz. Bizler onların sosyalleşmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Ümraniye'de şu an yeni bir projemiz var engelli kardeşlerimiz için. Ümraniye engelsiz yaşam merkezi projeleri bitti. En kısa sürede hizmete açıp bu güzel kardeşlerimizin hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu.

Etkinliğe çocuklarıyla katılım sağlayan Nazmiye Güleç ise, "Çok güzel bir etkinlikti. Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizim çocuklarımızın farkındalığı için yapılan bu etkinlikte hem çocuklar hem de bizler çok mutlu olduk" dedi.

FOTO GALERİ