ÜMRANİYE’DE MİLLİ MÜCADELENİN KADIN KAHRAMANLARI KONUŞULDU

Tarih : 10 Mart 2021
ÜMRANİYE'DE MİLLİ MÜCADELENİN KADIN KAHRAMANLARI KONUŞULDUAraştırmacı-Yazar İlknur Bektaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Ümraniyelilere “Milli Mücadelenin Kadın Kahramanları” adlı bir konferans verdi.

Ümraniye Belediyesi mart ayı kültür ve sanat etkinlikleri devam ediyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Cemil Meriç Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi’nde bir konferans düzenlendi. Araştırmacı-Yazar İlknur Bektaş tarafından verilen “Milli Mücadelenin Kadın Kahramanları” adlı konferans pandemi kurallarına uygun şekilde gerçekleştirildi.

9 yıl boyunca binlerce belge, bilgi, evrak ve envanter tarayarak elde ettiği bilgilerle milli mücadelenin kahraman kadınları konusunun perdesini aralayan kitaplar yazan İlknur Bektaş, programda araştırmalarından yola çıkarak milli mücadele döneminde Türk kadınını anlattı.

İzleyicilerin ilgiyle takip ettiği konferans, belediyenin resmi sosyal medya hesaplarından da canlı olarak yayınlandı.