ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Ümraniye’de Kurban Timi Görev Başında

Tarih : 29 Temmuz 2020
Ümraniye'de Kurban Timi Görev BaşındaÜmraniye Belediyesi’nin Kurban Bayramı’nda kaçan hayvanlara yönelik oluşturduğu Kurbanlık Hayvan Timi görev başında. Bir aylık eğitimden geçen ekip, kurban boyunca kaçan hayvanları sedasyon yöntemi kullanarak yakalayacak.

 

Ümraniye Belediyesi’nin Kurban Bayramı’nda kaçan hayvanlara yönelik oluşturduğu Kurbanlık Hayvan Timi görev başında. Bir aylık eğitimden geçen ekip, kurban boyunca kaçan hayvanları sedasyon yöntemi kullanarak yakalayacak. 

Kurban Bayramı’nda kaçan hayvanlara yönelik hazırlıklarını tamamlayan Ümraniye Belediyesi’nin Kurbanlık Hayvan Timi, Kurban Bayramı boyunca görev yapacak. Uzun bir süre önce eğitimlere başladıktan sonra hazır hale gelen Kurbanlık Hayvan Timi, bayram boyunca yirmi dört saat aralıksız görev yapacak. İlçe genelinde iki ekip halinde görev yapacak tim, hayvanlara müdahale ederken sedasyon yöntemini kullanacak ve hayvanlara zarar vermeden yakalayarak sahiplerine teslim edecek.

Ümraniye Belediyesi Veterinerlik İşleri Şefliği’nde görevli Veteriner Hekim Rüştü Karataş, “Kurban timimiz iki ekip olarak altı kişiden oluşuyor. Biz bu arkadaşlarımızı en iyi en kalifiyeli insanlardan seçtik. Gerekli olan eğitimlerini tamamladık. Ondan sonra bu bölgeye çıkarak göreve başladılar. Eğitim sürecinin ardından yaklaşık olarak bir aydan beridir kurban faaliyetlerinde aktif olarak görev almaktalar” dedi.

Vatandaşların belediyenin çözüm merkezini arayarak destek isteyebileceklerini hatırlatan Rüştü Karataş, ”Vatandaşlarımızın ve kurban sahiplerinin tüm sorunlarına destek olmak için buradayız. İki ekibimiz de burada bunun için görev almakta. Kurban öncesinde hayvanlara nasıl yaklaşılacağı, hangi enjektörle hangi şekilde, hayvanın hangi bölgesinden işlem yapılacağı gibi bir takım eğitimleri tamamladılar. Kurban süresince zaten burada olacaklar. Kaçan hayvan olursa onlara müdahale edecekler. Yine vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda onlara yardım edecekler” şeklinde konuştu.

Hayvanlara müdahale sırasında sedasyon yöntemini kullandıklarını vurgulayan Veteriner Hekim Rüştü Karataş, “Bu müdahaleler sırasında sedasyon dediğimiz yöntem olacak. Elimde bulunan bir enjektör yardımı ve içerisinde bir kimyasal maddenin bulunduğu enjektör yardımı ile biz hayvanlara müdahalede bulunuyoruz. Zaten hayvanın kilosuna, ırkına ve yaşına göre dozunu belirlediğimiz bu enjektörle hayvanın belli bölgelerinden, herhangi bir tabanca vesaire aracılığı ile değil bir boru yardımı ile üfleme yöntemi ile işlem gerçekleştiriyoruz. Bu esnada hayvana herhangi bir zarar verilmeyecek. Hayvanın hiçbir şekilde canı yanmayacak. Ete geçebilecek herhangi bir sorun oluşmayacak” ifadelerini kullandı.

FOTO GALERİ