ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Ümraniye’de Hedef 120 Çok Amaçlı Saha

Tarih : 23 Ekim 2020
Ümraniye'de Hedef 120 Çok Amaçlı SahaÜmraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, ilçede çalışmaları süren ve tamamlanan park, basketbol sahası ve yüzme havuzlarında incelemelerde bulundu. Yıldırım, “Bu sahaların daha da artması lazım, daha çok yapmamız lazım. Şuanda 23 olan bu sayıyı inşallah 120’ye çıkaracağız” dedi.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, ilçede çalışmaları süren ve tamamlanan park, basketbol sahası ve yüzme havuzlarında incelemelerde bulundu. Yıldırım, “Bu sahaların daha da artması lazım, daha çok yapmamız lazım. Şuanda 23 olan bu sayıyı inşallah 120’ye çıkaracağız” dedi.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, belediye tarafından tamamlanan ve devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Yıldırım ilk olarak Çakmak Mahallesi’nde yenilenen Sevgi Parkı’ndaki çalışmaları yerinde gördü. Buradan Tatlısu Mahallesi’nde yeni yapılan parka geçen Başkan Yıldırım, parkta vatandaşlarla sohbet ederek, salıncaktaki çocukları salladı. Cemil Meriç Mahallesi Sebahattin Sokak’ta bir süre önce hizmete açılan basketbol sahasında da incelemelerde bulunan Başkan Yıldırım, sahada basketbol oynayan gençlerle sohbet etti. Başkan Yıldırım son olarak Parseller Mahallesi’nde devam eden ve tamamlanmak üzere olan yarı olimpik yüzme havuzunu da inceleyerek çalışmaları yerinde inceledi.

“Şuanda 23 olan çok amaçlı sahamızı 120’ye çıkaracağız”

Ümraniye’de göreve geldikten sonra spora ve gençlere yönelik yaptıkları çalışmalardan bahseden Başkan Yıldırım, “Yapılan çalışmaları yerinde inceliyoruz. Son aylarda Ümraniye’mizin çeşitli mahallelerinde çalışmalar gerçekleştirdik. Şuanda Cemil Meriç Mahallesi’ndeyiz. Gençleri yaptığımız çok amaçlı sahalarda basketbol oynamaya davet ediyoruz. Şuana kadar 23 tane saha yaptık, bunu ilerleyen zamanlarda 120’ye tamamlayacağız. Her bulduğumuz böyle küçük bir yerde basketbol sahası yapacağız. Bu spor gençlerin oynayacağı en güzel spor dallarından biri. Futbol, basketbol, voleybol, tenis, yürüyüş yolları ve salon sporları. Şuanda çok şükür 22 bin gencimize spor olarak dokunmaktayız” dedi.

Çocukları basketbol oynarken gördüğü için çok mutlu olduğunu belirten Başkan Yıldırım, “Hiç olmazsa çocuklar kafalarını boşaltıyorlar. Bu sporla daha aktif hale geliyorlar, daha güçlü oluyorlar. Ayrıca kötü alışkanlıklardan kurtuluyorlar. Bu sahaların daha da artması lazım, daha çok yapmamız lazım. Şuanda 23 olan bu sayıyı inşallah 120’ye çıkaracağız” şeklinde konuştu.

“Parkları daha modern hale getiriyoruz”

Son aylarda bir çok parkta yenileme anlamında çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Yıldırım, yapılan çalışmalarla parkların çocuklar için daha sağlıklı ve güvenli hale geldiğini söyledi. Başkan Yıldırım, “Yenilenen parkları ve oyun alanlarını daha ergonomik bir hale getiriyor ve oyun gruplarını plastikten ahşaba çeviriyoruz artık. Çocuklar için akıl zeka oyunları da ekleyerek daha eğlenceli parklar oluşturduk. Hazır olan eskimiş parklarımızı da bir taraftan yenileyerek daha modern bir hale getirmiş oluyoruz. Son aylarda 25 tane daha parkı bu şekilde yeniledik. Aynı zamanda 100 tane büyük parka güvenlik kamerası yerleştirdik. Bugün güvenlik kameraları hem polis merkezinde, hem de bizim belediye merkezinde ortak olarak izleniyor. Koyduğumuz yerlerdeki parklardaki kameralardan dolayı güvenlik daha iyi hale geldi. Vatandaşlarımızın izlenimleri bu yönde. Ben de bir şey olduğu zaman vatandaşlardan ricam, bize derhal bildirsinler. Parklarda olumsuz bir anlayış varsa, içki içenler varsa, uyuşturucu madde kullananlar varsa bize bildirsinler. Biliyorsunuz geçtiğimiz ay bir parkımızda da yakma olayı olmuştu. O tür hareketleri lütfen bildirelim. Bunlar bizim ortak malımız, devletin malı. Bunları hep beraber korumamız lazım. Bozulan bir şey olursa onları elbette onarırız, tamir ederiz ama parklarımızı hep beraber koruyarak düzgün şekilde kullanmamız lazım” ifadelerini kullandı.

FOTO GALERİ