ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ÜMRANİYE'DE ETNO TIR ÇOCUKLARIN EĞLENCESİ OLDU

Tarih : 20 Mart 2024
ÜMRANİYE'DE ETNO TIR ÇOCUKLARIN EĞLENCESİ OLDUDünya Etnospor Konfederasyonu’na ait geleneksel oyunların yer aldığı gezici mobil etkinlik tırı Ümraniyeli çocuklarla buluştu. Belediye Meydanında kurulan ve tam gün çocuklarla bir arada olan oyun tırı içerisinde bulunan binicilik, mas güreşi, okçuluk, ok savaşları, mangala, dokuztaş, üçtaş, salıncak, kale oyunu ve çömlek oyunlarıyla büyük ilgi gördü.

Ümraniye Belediye bahçesinde kurulan "Etnospor Etkinlik Tırı"nda mas güreşi, okçuluk, ok savaşları, masa oyunları, çömlek oyunu, salıncak ile mangala gibi etkinlikler düzenlendi. Çocuk ve yetişkinler etkinliklere katılarak, geleneksel sporları ve oyunları deneyimleme fırsatı buldular. Etkinliklerin sonunda çocuklara boyama kitabı ve değişik hediyeler verildi.

Dünya Etnospor Federasyonu’nun hazırladığı geleneksel oyun tırında gönüllerince vakit geçiren çocukların mutluluğu ise yüzlerine yansıdı. Yay gerip ok atan çocuklar, geleneksel oyunlarla da keyifli dakikalar geçirdi. Çocuklar, tırın kendileri ile buluşmasına vesile olanlara teşekkür etti.

 

FOTO GALERİ