ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ÜMRANİYE'DE EĞİTİM CAMİASINA YENİ BİR ESER KAZANDIRILDI

Tarih : 19 Mart 2024
ÜMRANİYE'DE EĞİTİM CAMİASINA YENİ BİR ESER KAZANDIRILDIÜmraniye Belediyesi tarafından yaptırılan Dudullu Amanetoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan ve Başkan İsmet Yıldırım tarafından hizmete açıldı.

Ümraniye Belediyesi tarafından Yukarı Dudullu Mahallesi’nde yaptırılan, hayırsever Amanetoğlu ailesinin katkılarıyla tamamlanan Dudullu Amanetoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi yapılan görkemli törenle eğitim hayatına başladı. 854 öğrenci kapasiteli okulun açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin,  İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın, AK Parti İstanbul Milletvekilleri, hayırsever Amanetoğlu Ailesi ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplam 3340,99 metrekare alan içerisinde yer alan okulun içerisinde; 24 adet derslik, idari odalar, rehberlik odaları, kütüphane, toplantı odası, konferans salonu, mescitler, ıslak ve teknik hacimler ile personel odası bulunuyor. Yukarı Dudullu Mahallesi’nde inşa edilen liseden 854 öğrenci faydalanacak.

Başkan İsmet Yıldırım, “Türkiye’de 22 senede yapılamayan işler kalmadı”

Açılış töreninde konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Dudullu bölgemiz sanayisiyle, güzel insanlarıyla 4-5 mahalleden oluşan bir yerimiz. Okul, videoda seyrettiğimiz gibi metroya çok yakın. Çok güzel bir millet bahçesini geçenlerde açtık. 180 dönüm üzerinde çocukların ihtiyacını göreceği, halkımızın ihtiyaçlarını karşılayacağı 7/24 hizmetin görüldüğü bir yer” dedi. Başkan İsmet Yıldırım ayrıca Türkiye’de 22 yıldır yapılmayan işler kalmadığının altını çizerek, “Devletimiz, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde eğitimden, savunma sanayiye kadar her türlü hizmeti yapmaya devam ediyor. Eğitime desteklerinden ötürü Bakanımıza ve Bilal Bey’e çok teşekkür ediyorum. Hayır sever Hacı Emin Amca'mızdan da Allah razı olsun diyorum” dedi.

Bilal Erdoğan, “Eğitim; öğrenmenin ve öğretmenin birlikte olacağı bir iştir”

Törene katılan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan da vakıf olarak öğretmenlere yönelik kurs ve eğitim programları düzenlemeye başladıklarını dile getirerek, “Bu yıl İstanbul il Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir protokol imzalayarak düzenlediğimiz kursları nasıl güçlendirebileceğimizi değerlendirdik. Açacağımız kurslarla ilgili öğretmenlerimize çeşitli anketler uyguladık. Bunların sonucuna göre açılacak kurslarımızı belirliyoruz. Ayrıca önümüzdeki yıl kurslarımıza katılan öğretmenlerimizden sınıf dışı etkinlik projesi olanlara da maddi destek sağlayacağız” dedi. Öğretmenin ve öğrenmenin yaşı olmadığını söyleyerek konuşmasını sürdüren Erdoğan, “Eğitim; öğrenmenin ve öğretmenin birlikte olacağı bir iştir. Açılışını yaptığımız Dudullu Amanetoğlu Anadolu İmam Hatip Lisemizin Ümraniye’ye hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bakanımıza, başkanımıza ve hayırsever ailemize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bakan Tekin, “Başlatılan inşaatlarımızı durduran belediyelerimiz var”

Bazı belediyelerin eğitime engel olduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakanı Tekin, “İstanbul gibi bir yerde bütçeden bize kaynak ayrılsa bile okul yapmamıza yetmiyor. Arsa üretemiyoruz, ürettiğimiz arsalar üzerinde inşaat yapamıyoruz veya ürettiğimiz arsalar üzerinde inşaatına başladığımız okullarda eğitim öğretim sürecini başlatamıyoruz. Neden? Çünkü, bazı belediye başkanları, bazı kişiler değişik sebeplerle ya politik sebeplerle, AK Parti iktidarı döneminde yapılması gibi ya da eğitim dışında başka öncelikleri olduğu için bize bu konuda yardımcı olmuyorlar. Başlatılan inşaatlarımızın durduran belediyelerimiz var. Yıllardır üzerinde hizmet verdiğimiz okumuzda mülkiyet davası açıp okulumuzun yıkımı için yargı sürecini başlatan belediyeler var” ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin “Eğitim ve öğretim sürecini yeniden revize edeceğiz"

Bakan Tekin, “Okullar yapıyoruz, çok güzel okullar yapıyoruz. Öğretmen atamaları yaptık, bundan sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı diye tanımladığı dönemde artık üzerinde uğraşacağımız şey bu eğitimin içeriğini biraz daha nitelikli hale getirmek. Dünya koşullarında rekabet gücümüzü yükseltmek, hem de bu çocuklarımızın milli ve manevi değerlerimizin, vatanseverlik ve merhamet gibi toplumu bir arada tutan değerleri gelecek kuşaklara aksettirecek şekilde eğitim ve öğretim sürecini yeniden revize etmek, bu konuda adım atmak artık şimdi hep beraber bunu yapacağız” dedi. Bakan Tekin, “Okulumuzun hayırlı olmasını temenni ediyor; İlçedeki hizmetlerinden dolayı Başkanımıza ve hayırsever ailemize teşekkür ediyoruz” dedi.

FOTO GALERİ