ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ÜMRANİYE'DE DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU’NUN YÖRESEL ÜRÜNLERİNE YOĞUN İLGİ

Tarih : 24 Mayıs 2022
ÜMRANİYE'DE DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU'NUN YÖRESEL ÜRÜNLERİNE YOĞUN İLGİÜmraniye Belediyesi’nin katkılarıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Günleri Santral Meydanı’nda lezzet kapılarını açtı. Ümraniyeliler, 9 gün sürecek etkinlikte yöresel ürünleri hem tatma hem de satın alma imkânı bulacak.

 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan İllerin yöresel ürünlerini tanıtmaları amacıyla Ümraniye Belediyesi tarafından Santral Etkinlik Alanı'nda düzenlenen “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Günleri” açılışı gerçekleştirildi. Etkinlikte, Ardahan, Kars, Iğdır, Erzurum, Erzincan, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Mardin, Hakkâri, Şırnak, Siirt, Ağrı, Bingöl, Şanlıurfa, Van, Muş, Bitlis, Tunceli, Malatya ve Adıyaman'ın tanıtımı yapılıyor.

 Açılış programına Ümraniye Kaymakamı Cengiz Ünsal’ın yanı sıra Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu ve dernek yöneticileri katıldı. Mehteran gösterisi ve yöresel sanatçıların da katıldığı etkinlikte Doğu’nun eşsiz lezzetlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Vatandaşlar festivale yoğun ilgi gösterdi

Ümraniye Santral Meydan’ında gerçekleşen yöresel ürünler festivaline vatandaşlar ilk gününde yoğun ilgi gösterdi. Birbirinden farklı yöresel ürünlerin tadına bakan vatandaşlar yörelerinden gelmiş ürünleri satın alma fırsatı yakaladı. Ümraniyeliler, 9 gün sürecek etkinlikte yöresel ürünleri hem tatma hem de satın alma imkânı bulacak.

“Bu etkinlikler gerçekten çok yükselişte”

Festivalin ilk gününde açılışı yapan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Bugün açılışını yaptığımız bu güzel etkinliğin hayırlı olmasını diliyorum. Biliyorsunuz bu vilayet günlerinde yani il bazında yapılan Kayseri günleri, Rize günleri, Diyarbakır günleri gibi hiç bitmeyen günler var. Bu etkinlikler gerçekten çok yükselişte. İlçelerde de bu etkinlikleri teker teker verirseniz 81 ile yer vermeniz gerekli. Bizlerde bugün burada Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizdeki tüm illerimizi bir araya getirerek yaklaşık 8-10 vilayetin ne kadar yöresel ürünleri varsa hem tanıtım hem vatandaşın ayağına getirerek satma imkânı sağladık.” dedi        

Tanıtım günleri 29 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

 

FOTO GALERİ