ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ÜMRANİYE’DE ARAPÇA’NIN GELECEKTEKİ ETKİSİ KONUŞULDU

Tarih : 10 Ağustos 2021
ÜMRANİYE'DE ARAPÇA'NIN GELECEKTEKİ ETKİSİ KONUŞULDUÜmraniye Belediyesi ve Giresun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi tarafından ortaklaşa düzenlenen “III. Uluslararası Ana Dili Arapça Olmayanlar İçin Günümüzde ve Gelecekte Arapça Sempozyumu” akademisyen, öğrenci ve vatandaşların yoğun ilgisiyle başladı.

Ümraniye Belediyesi; kültür, sanat ve eğitim alanındaki faaliyetlerini yaptığı ulusal ve uluslararası sempozyumlarla taçlandırmaya devam ediyor. Her kesimden vatandaşın ilgisini çeken, aynı zamanda kitaplaştırıldığında üniversitelerin aranan eserleri hâline gelen birbirinden değerli sempozyuma bu yıl bir yenisi daha eklendi. Ümraniye Belediyesi ve Giresun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ile ortaklaşa “III. Uluslararası Ana Dili Arapça Olmayanlar İçin Günümüzde ve Gelecekte Arapça Sempozyumu” gerçekleştirildi. Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve yarın da devam edecek olan sempozyuma Ümraniye Belediye Başkan Vekili Yavuz Selim Tuncer, Ümraniye Müftüsü Muharrem Gül, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Ümraniye Belediye Başkan Vekili Yavuz Selim Tuncer yaptığı konuşmada, belediye tarafından böyle anlamlı bir programın yapılmasının önemli olduğuna değinerek, Başkan İsmet Yıldırım’ın selamını da iletip, teşekkür etti.

Sempozyumun birinci oturumu; Prof. Dr. Yakup Civelek, Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Helalşah, Cemile Seyyid Zeydan ve Doç. Dr. Hany İsmail Ramadan’ın katılımıyla gerçekleşti.

İkinci oturuma; Emany Mendil, Muhammed Zeyn’elabidin, Said Kuveys, Esma Abdurrahman ve Hacer Hamis Harun katıldı.

Üçüncü oturum ise; Muhammed Zeyn B. Şinab, Hüseyin Çolak, Suzeyt Misad Taha Ahmed, Recep Abdulvehhab ve Bilal Süleyman’ın katılımıyla gerçekleşti.

Yarın da devam edecek olan sempozyumun ilk oturumuna; Ömer Kebisi, Galib Abdulaziz Zamil, Murtaza Ferah Ali Veda, Raviye Camus, Amr Abdulhadi Seyyid Mazi katılım sağlayacak.

İkinci oturumda ise; Davud İbrahim Zeyb İbrahim, Ali Muhammed Kamer, İrşad Ahmed Mir, Amal Akrut Rubai ve Hatice Adil Muhammed yer alacak.

Son oturumda ise; Ahmed B. Abdurrahman Bilhayr, Seyuba Suadğu, Me’mun Abdulvehhab, Yusuf Tayyibi ve Taşaşad Vehibe'nin katılımıyla gerçekleşecek.

Birbirinden kıymetli akademisyen ve hocanın katılımıyla iki gün boyunca sürecek olan sempozyumda, ana dili Arapça olmayanlar için günümüzde Arapçanın önemi, Arapçaya olan bakış açıları ve gelecekteki etkisi gibi konular ayrıntısıyla ele alınacak.

FOTO GALERİ