ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ÜMRANİYEDE 28 ŞUBAT VE DARBELER KONUŞULDU

Tarih : 01 Mart 2022
ÜMRANİYEDE 28 ŞUBAT VE DARBELER KONUŞULDUÜmraniye’de "28 Şubat Süreci ve Türkiye’de Darbeler" konulu panel düzenlendi. Belediye tarafından organize edilen panel de Türkiye'nin yaşamış olduğu 28 Şubat Post Modern darbe, 27 Nisan e-muhtıra ve 15 Temmuz darbe girişimi gibi konular ele alındı.

 

Ümraniye Belediyesinin organize ettiği Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen "28 Şubat Süreci ve Türkiye’de Darbeler" konulu panelin konukları, Gazeteci-Yazar Kenan Alpay ve Eğitimci-Yazar Gülşen Özer oldu. Gazeteci-Yazar Ekrem Kızıltaş’ın moderatörlüğünde yapılan programda 25. Yılında 28 Şubat süreci konuşuldu.

28 Şubat dönemini konuşurken kendi jenerasyonunun mutsuz olduğunu belirten Gülşen Özer, herkesin acısının dün gibi taze olduğunu belirtti. 28 Şubat yargılamalarıyla ilgili başörtülülerin intikamcı, kindar diye lanse edildiğini ifade eden Gülşen Özer "Biz bu dünyada adaletin tesis edilmesini istiyoruz. 28 Şubat sürecinde hukuksuz bir şekilde bir gecede okullarından ve mesleklerinden olduklarının altını çizdi. Bunu düzeltmeye gelince epey zorluk yaşandığını söyledi. Memuriyete dönenlerin de afla döndüklerini belirten Gülşen Özer "Arkadaşlarımız affedilmeyi gerektiren bir şey mi yaptı? Bunun düzeltilmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

28 Şubat süresi, darbeler ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin birbirlerinden farklı değerlendirilmemesi gerektiğine işaret eden gazeteci Kenan Alpay ise, “Anti demokratik girişimlerine imza atanlar Türkiye’de ‘hep makbul vatandaşı’ oluşturmaya çalıştı. Devlet hep toplumu mühendislikle şekillendirmeye çalıştı. Bunun son örneğini 15 Temmuz’da yaşadık. Fakat 28 Şubat sürecinde karşımızda Milli Güvenlik Kurumu vardı. 28 Şubat denildiğinde akla gelen en önemli şey siyasi iradenin sıfırlanması ve siyasi iradeyi destekleyenlerin karar değiştirmesi, değiştirilmiyorsa zor kullanılmasıdır. 28 Şubat’ta ‘Ilımlı İslam’ projesi uygulamaya kondu. 28 Şubat sürecinin hedefi başörtülüleri ve sakallıları terbiye etmekti. 28 Şubat sürecinin en büyük zarar verdiği kısım ekonomiydi. Dünya tarihinde belki bir olarak 21 banka battı ve Türkiye’deki yapı nedeniyle hepimizin bu bankaların zararlarını kapattık. 28 Şubat süresinin 1000 yıl süreceğini söyleyen kişi dönemin Genel Kurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu idi ama 28 Şubat sürecinin tüm aktörleri 2 yıl sonra ortadan yok olup gittiler. Çünkü haktan değil, zulüm ve baskıdan yana oldular” diye konuştu.

 

FOTO GALERİ