Ümraniye’de 15 Temmuz Şehitleri Anıldı

Tarih : 15 Temmuz 2019
Ümraniye'de 15 Temmuz Şehitleri AnıldıÜmraniye’de 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde şehitlerimiz, mezarları başında dualarla anıldı.

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain darbe girişiminin yıl dönümünde, Ümraniye Kocatepe ve Ihlamurkuyu Mezarlığı’nda bulunan şehitliklerde dualar edilerek, şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı. Ayrıca Afrin’deki Zeytin Dalı Harekâtı’nda göğsünü kahramanca siper ederek Şehit olan Piyade Üstçavuş Fatih Mehmethan da kabri başında dualarla anıldı.

Anma Programlarına Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın yanı sıra; Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Murat Çakır, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye Müftüsü Muharrem Gül, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, STK temsilcileri, askeri erkân, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Törende şehit mezarlarını tek tek dolaşan protokol üyeleri ve vatandaşlar, mezarlara karanfil bıraktı. Tören, daha sonra Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından edilen dualarla sona erdi.