ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Ümraniye Zabıtasından Koronavirüs Denetimi

Tarih : 17 Mart 2020
Ümraniye Zabıtasından Koronavirüs DenetimiÜmraniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, dünyada hızla yayılan Koronavirüs (Kovid-19) tehdidine karşı umuma açık yerlerde denetleme yaptı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge kapsamında işletmelerin çoğunun kapalı olduğu gözlemlenirken, açık olan yerlerin de kapatılması sağlandı.

Ümraniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, dünyada hızla yayılan Koronavirüs (Kovid-19) tehdidine karşı umuma açık yerlerde denetleme yaptı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge kapsamında işletmelerin çoğunun kapalı olduğu gözlemlenirken,  açık olan yerlerin de kapatılması sağlandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine bir genelge gönderilerek, tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan düğün salonu, çalgılı müzikli lokanta, kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurulmuştu.

Bu genelge ile birlikte harekete geçen Ümraniye Belediyesi zabıta ekipleri, gün boyunca bu tür işletmelerde yönelik denetim gerçekleştirdi. Denetimler sırasında Ümraniye’deki birçok işletmenin kapalı olduğu görülürken, açık olanlar ise zabıta tarafından kapatıldı. Denetimler sırasında bir pastaneye giren zabıta ekipleri, hemen yan tarafında kafe olarak kullanılan alanın kapatılması konusunda işyeri sahibini uyardı. İşyeri sahibine genelgeyi hatırlatan ekipler, uyarı şeklinde hazırlanan tebligatın ardından pastanenin kafe olarak kullanılan kısmını kapattı. Kafede çalışan görevliler, buradaki müşterileri gönderdikten sonra masalardaki sandalyeleri tek tek topladı.

Denetimi yapan ekibin başında bulunan Ümraniye Belediyesi Zabıta Amiri Mehmet Çoban, “Şuanda İçişleri Bakanlığımızın yayınlamış olduğu bir genelge var. Bu genelge doğrultusunda zabıta ekiplerimiz olarak bu belirlenen işyerleri kapsamında kafeterya, düğün salonu, güzellik salonu gibi kalabalık oluşturabilecek türdeki işyerlerinin kapanmasını sağlıyoruz. Açık olan yerleri de tespit ediyoruz, onlara da tutanak tanzim edip kapatıyoruz. Şuan zabıta ekiplerimizin tamamı bölgede ve çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

FOTO GALERİ