ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Ümraniye Belediyesi’ne Sıfır Atık Belgesi

Tarih : 10 Ağustos 2020
Ümraniye Belediyesi'ne Sıfır Atık BelgesiSıfır Atık Yönetmeliği’nin yayınlanmasının ardından kısa sürede Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ni kuran Ümraniye Belediyesi, Sıfır Atık Belgesi alarak sayılı belediyeler arasına girdi.

 

Sıfır Atık Yönetmeliği’nin yayınlanmasının ardından kısa sürede Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ni kuran Ümraniye Belediyesi, Sıfır Atık Belgesi alarak sayılı belediyeler arasına girdi.

Ümraniye Belediyesi, 12.07.2019 tarihli ve 30829 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sıfır Atık Yönetmeliği’nin ardından harekete geçerek Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ni kurmuştu. Bu kapsamda çalışmalarını hızlandıran Ümraniye Belediyesi, sıfır atık konusunda çok sayıda çalışma yaptı. Başta geri dönüşüm konusunda çocukların ve gençlerin bilinçlenmesini hedef alan paneller olmak üzere, giysi kumbaraları ve geri dönüşüm kutularının çeşitli mahallelere yerleştirilmesi şeklinde birçok proje gerçekleştirdi. 

Ümraniye Belediyesi tüm bu çalışmaların ardından İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı. Böylece Ümraniye Belediyesi Sıfır Atık Belgesi alan sayılı belediyeler arasına girdi.

 

FOTO GALERİ