ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN SİTE ÇALIŞANLARINA AFET BİLİNCİ VE FARKINDALIK EĞİTİMİ

Tarih : 16 Mart 2021
ÜMRANİYE BELEDİYESİ'NDEN SİTE ÇALIŞANLARINA AFET BİLİNCİ VE FARKINDALIK EĞİTİMİÜmraniye Belediyesi ilçede bulunan sitelerin çalışanlarına yönelik afet bilinci ve farkındalık eğitimi çalışmalarını sürdürüyor. Sivil Savunma Birimi personelinin verdiği eğitimlerin sonunda katılımcılara AFAD tarafından katılım belgesi verilecek.

Ümraniye Belediyesi’nin kurum içi ve kurum dışı eğitimleri devam ediyor. Bu kapsamda site çalışanlarına yönelik verilen eğitimler büyük ilgi görüyor. İlçe sınırları dahilinde yer alan sitelerin çalışanlarına, Çevre ve Koruma Müdürlüğü tarafından verilen çevre bilinci ve farkındalık eğitimlerinin yanında, Ümraniye Belediyesi Sivil Savunma Birimi personeli tarafından da afet bilinci eğitimi veriliyor. Eğitimlerin sonunda tüm site çalışanları AFAD katılım belgesinin sahibi olacak.

Ümraniye’de afet bilinci ve farkındalık oluşturmak için çalışmalara aralıksız devam ettiklerini belirten Ümraniye Belediyesi Sivil Savunma Amiri Ayhan Hayta, “Amacımız Ümraniye ilçesindeki bütün site çalışanlarına afet eğitimi vererek, farkındalık ve bilinç oluşturmaktır. Bundan dolayı uzun süredir bu eğitimleri vererek Ümraniyelileri bilinçlendirmeye çalışıyoruz. İlçemizde şimdiye kadar yaklaşık 20 bin kişiye afet bilinci ve farkındalık eğitimi verdik. Eğitimlerimizi yüz yüze ve online olarak gerçekleştiriyoruz. Bu eğitimlerle Ümraniye’nin tamamında afet bilinci ve farkındalık oluşturmak istiyoruz” dedi.

Verilen eğitimlere katılan site çalışanı Talat Çeken ise, “Ümraniye Belediyesi’nden gelen arkadaşlar afetlerde ailemizi, kendimizi ve çevremizi koruyabilmemiz için eğitimler veriyor. Biz de bu eğitimlerden faydalanmaya çalışıyoruz. Öğrendiklerimizi çevremize aktararak fayda sağlayacağız. Bu eğitimler için Ümraniye Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

FOTO GALERİ