ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN ONİKİŞUBAT’TAKİ DEPREMZEDELERE “BİR KOLİ DE SİZDEN OLSUN” KAMPANYASI

Tarih : 15 Mart 2023
ÜMRANİYE BELEDİYESİ'NDEN ONİKİŞUBAT'TAKİ DEPREMZEDELERE “BİR KOLİ DE SİZDEN OLSUN” KAMPANYASIÜmraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesindeki depremzedelerin gıda ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlatılan "Bir Koli de Sizden Olsun" kampanyasını tanıttı.

Ümraniye Belediyesi, 6 Şubat'taki depremlerin etkilediği Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde bulunan afetzedelerin gıda ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla "Bir Koli de Sizden Olsun" kampanyası başlattı. Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, belediye binasında düzenlenen toplantıda, Kaymakam Abdulaziz Aydın, ilçedeki iş insanları, oda başkanları ve STK temsilcilerine kampanya hakkında bilgi verdi.

Afet kardeş şehri Onikişubat'ta inşa edilen, 3 bini aşkın kişinin barınabileceği konteyner kenti bir hafta içinde tamamlayacaklarını belirten Yıldırım, belediye tarafından oluşturulan Onikişubat Yaşam Merkezi'nde ilk etapta 500 konteyner bulunacağını, nisanda da ek 100 konteyneri bölgeye ulaştıracaklarını ifade etti.

Bölgedeki insanların yaralarını sarmak için çalışmaları sürdüreceklerini anlatan Yıldırım, "Bir Koli de Sizden Olsun" kampanyasıyla bölgeye sürdürülebilir destek sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

"Her ay 8 bin kolilik ihtiyaç var"

Ramazanı da içerisine alan kampanyanın 3 ay süreceğini vurgulayan Yıldırım, "Biz Onikişubat'ta görevli belediyeyiz. Onikişubat, Kahramanmaraş'ımızın 450 bin nüfuslu bir yeri. Buraya yardım yapan 4 belediyemiz daha var. Orada ayda 20-25 bin koli gidecek şekilde planlama yaptık. Bize de 5 bin koli düşmüştü. Ayrıca 2-3 bin koliyi buradaki vatandaşlarımıza vereceğiz. Demek ki her ay 8 bin kolilik bir ihtiyaç var" dedi.

Yıldırım, sanayi kuruluşlarının, iş insanlarının bu konuda kendilerine her zaman destek verdiğini, söz konusu kampanyayla yardımlaşma kültürünü tabana yaydıklarını söyledi.

Her kolinin 22 kilogram olduğunu ve alımların koli başı 655 lira olmak üzere toptan yapıldığını bildiren Yıldırım, bağışta bulunmak isteyenlerin belediye tarafından açılan afet bölgesi konteyner kent yardım hesabına koli başı ücretlerini gönderebileceğini dile getirdi. Yıldırım, isteyen vatandaşların da dışarıdan satın aldıkları kolileri bölgeye gönderilmek üzere Ümraniye Afet Koordinasyon Merkezi'ne bırakabileceğini söyledi.

Yıldırım, yardımların AFAD koordinesinde yapıldığını ifade etti.

Bugüne kadar deprem bölgesinden 2 bin 200 ailenin Ümraniye'ye geldiğini anlatan Yıldırım, 300 ailenin tekrar memleketlerine döndüğünü, hâlihazırda 6 bin 500 depremzedeye hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.

Toplantıya katılan bazı iş insanları ve oda başkanları da kampanyaya katkıda bulundu.

FOTO GALERİ