ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ÜMRANİYE BELEDİYESİ ŞANLIURFA’DA SELİN YARALARINI SARIYOR

Tarih : 20 Mart 2023
ÜMRANİYE BELEDİYESİ ŞANLIURFA'DA SELİN YARALARINI SARIYORÜmraniye Belediyesi geçtiğimiz hafta Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketinin ardından ekiplerini hızlı bir şekilde bölgeye gönderdi. 4 personel 3 bobcat aracıyla Şanlıurfa’nın cadde ve sokaklarının temizlenmesi için hummalı bir çalışma yürütüyor.

Ümraniye Belediyesi sahip olduğu tam teçhizatlı ekipman ve personelle her türlü doğal afette önemli görevler yürütüyor. Geçtiğimiz yıllarda Ege bölgesinde yaşanan orman yangınları ile Batı Karadeniz’de yaşanan sel felaketlerinin ardından Kahramanmaraş merkezli depremlerde de aktif olarak rol alan Ümraniye Belediyesi;  Şanlıurfa’da 16, Adıyaman’da 2 kişinin ölümüne neden olan selin ardından bölgeye ekip ve personelini sevk etti. 3 bobcat aracıyla kısa sürede Şanlıurfa’ya ulaşan ekipler, AFAD ve Jandarma’nın koordinesinde şehrin mahalle ve köylerini çamurdan arındırmaya başladı. Yoğun bir mesai yürüten 4 personel, kentin cadde ve sokaklarındaki çalışmalarını gün boyunca devam ettiriyor. Ümraniye Belediyesi’nin bölgedeki çalışmaları devam edecek.

“Ümraniye Belediyesi olarak bu tür afetlere karşı hazırlıklı bir ekibimiz var”

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kahramanmaraş Depremleri’nin ardından geçtiğimiz hafta Şanlıurfa ve Adıyaman’da yaşanan sel felaketi hepimizi derinden üzdü. Doğal afetleri ne yazık ki önceden tahmin edemiyoruz. Alınan tedbirler de bazen işe yaramıyor. Ümraniye Belediyesi olarak bu tür afetlere karşı hazırlıklı bir ekibimiz var. Haber gelir gelmez ekiplerimizi hızlı bir şekilde bölgeye yönlendirdik. Günlerdir yoğun bir şekilde şehirdeki çamuru temizlemeye çalışıyorlar. Bu acı afette yaşamını yitiren tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın bizlere” dedi.

FOTO GALERİ