ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Ümraniye Belediyesi Kurban Bayramı İçin Gerekli Tüm Tedbirleri Aldı

Tarih : 09 Ağustos 2019
Ümraniye Belediyesi Kurban Bayramı İçin Gerekli Tüm Tedbirleri AldıVatandaşların Kurban Bayramını rahat ve huzurlu bir şekilde geçirebilmesi için gerekli tüm tedbirlerini alan Ümraniye Belediyesi, kurbanlık hayvanların alınmasından kesimindeki hijyen koşullarına, kurban atıklarının çevreye zararının önlenmesinden, gıda denetimine kadar birçok konuda çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor.

Vatandaşların Kurban Bayramını rahat ve huzurlu bir şekilde geçirebilmesi için gerekli tüm tedbirlerini alan Ümraniye Belediyesi, kurbanlık hayvanların alınmasından kesimindeki hijyen koşullarına, kurban atıklarının çevreye zararının önlenmesinden, gıda denetimine kadar birçok konuda çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor.

Ümraniye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile koordineli olarak vatandaşlara hijyenik ortamda Kurban Bayramlarını geçirebilmeleri için çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Bayram öncesi gerekli tüm tedbirlerini alan belediye ekipleri her bayram olduğu gibi bu bayramda Ümraniyelilerin huzurlu bir bayram geçirmesini hedefliyor.

Bayram Sonrası Tam Temizlik!  

Ümraniye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, bayram öncesi ve sonrası dahil tüm araç ve ekipleriyle hazır bulunacak. Söz konusu alanların tamamında temizlik, yıkama ve dezenfekte işlemleri gerçekleştirilecek. Ayrıca kurban atıklarıyla ilgili bölge genelinde tarama yapılarak görülen olumsuzluklara anında müdahale edilecek ve atıkların alımları yapılacak. Bayram süresince izinli kurban kesim noktalarından periyodik olarak en hızlı şekilde atıkların alımı yapılarak, atıkların birikmesi engellenecek. Ayrıca kurban bayramı süresince çöp konteynerlerine atılan kurban atıklarının kötü koku ve çevre kirliliğine sebebiyet vermemesi için ilçe genelinde bulunan konteynerlerin yıkama ve dezenfekte işlemleri de yapılacak.

Tüm İşyerleri Denetim Altında!

Ümraniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler Kurban Bayramı öncesi ilçe genelinde gıda denetimlerini sürdürüyor. Denetimlerde kurallara aykırı her uygulamaya müdahale edilerek gerekli yaptırımlar uygulanıyor. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi halkın temiz, sağlıklı ve güvenilir ürünler tüketmesi yönünde pastane imalathanelerinde ruhsat, etiket ve genel hijyen denetimleri yapılıyor. Ümraniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe sakinlerinin daha huzurlu bir bayram geçirmesi amacıyla, Kurban Bayramında yoğun tüketilen tatlı, unlu mamulleri ve şekerleme imalatı yapan ve satan işyerlerini gezerek kontrollerde bulundu. Denetimlerde ruhsat, gramaj, etiket, son kullanma tarihi, genel hijyen, iş yerinin temizlik durumu kontrol edildi. Zabıta ekipleri tarafından yapılan incelemelerde hijyen standartlarına uygun üretim yapıp ve hizmet veren işletmelere teşekkür edilirken, standartlara uygun üretim yapmayan işletmelere de gerekli uyarılar yapılıp eksikliklerini gidermeleri istendi.

Öte yandan Ümraniye Belediyesi halkın sağlıklı bir ortamda kurban kesimini gerçekleştirebilmesi için de Kurban Bayramı süresince denetimlerine devam edecek.

FOTO GALERİ