ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Ümraniye Belediyesi Kar Yağışına Karşı Çalışmalarını Sürdürüyor

Tarih : 08 Şubat 2020
Ümraniye Belediyesi Kar Yağışına Karşı Çalışmalarını SürdürüyorKış mevsiminin gelmesiyle birlikte oluşabilecek olumsuzluklara karşı günler öncesinden hazırlıklarını tamamlayan Ümraniye Belediyesi, kar yağışı ile birlikte ilçe genelinde vatandaşların huzurlu ve güvenli bir kış geçirmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte oluşabilecek olumsuzluklara karşı günler öncesinden hazırlıklarını tamamlayan Ümraniye Belediyesi, kar yağışı ile birlikte ilçe genelinde vatandaşların huzurlu ve güvenli bir kış geçirmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kar yağışı nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklarına günler öncesinden başlayan Ümraniye Belediyesi, meteorolojinin İstanbul için duyurduğu kar yağışının başlamasının hemen ardından, hazırlıkları tamamlanan ekip ve araçlar ile oluşabilecek olumsuz durumlara en hızlı ve en güvenli bir şekilde müdahale ediyor. Belediye ekipleri, tuzlama, kar küreme ve acil bakım onarım araçları olmak üzere toplam 50 araçla görev yapıyor.

İstanbul’da gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan kar yağışı ile birlikte Ümraniye’nin tüm mahallelerinde 180 personelle görev başında olan Ümraniye Belediyesi, buzlanma ihtimaline karşı gece boyunca çalışma yaptı. Gün boyunca da çalışmalarını sürdürecek ekipler, trafiğin aksamaması, vatandaşların zor durumda kalmaması için vardiyalı olarak  yirmi dört saat esasına göre görev yapacak. Kış çalışmaları eylem planına göre hareket eden ekipler, kış aylarının olumsuz etkilerini en aza indirmek için cadde ve sokaklarda çalışmalarını aralıksız sürdürecek.

 Kar Çalışmaları için Ekipler Nöbette

Vatandaşlar kar ve olumsuz hava nedeniyle oluşabilecek durumları 444 9 822 numaralı telefonu arayarak iletebilecek. Kar yağışı devam ettiği sürece ekipler tuzlama ve yol açma çalışmalarını devam ettirecek. Bu çalışmalar esnasında kar küreme aracı, kepçe ve greyderlerle karlar temizlenirken bir yandan da tuzlama çalışması yapılıyor. Kar yağışında öncelikli olarak ana yollarda, okullar ve otobüs güzergâhlarında daha sonra sokak aralarında çalışmalar yapılıyor.

FOTO GALERİ